Bedřich Brunclík vstúpil do klubu sedemdesiatnikov

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 16:32 • 2 min
Bedřich Brunclík vstúpil do klubu sedemdesiatnikov

KOŠICE - Bývalý československý reprezentant a legenda košického hokeja Bedřich Brunclík sa v stredu 6. júla dožil životného jubilea 70 rokov. Prezident HC Košice Juraj Mondík mu pri tejto príležitosti odovzdal pamätný dres i ďakovnú plaketu.

slovakia

left justify in out

Brunclík prevzal darčeky z rúk Juraja Mondíka v priestoroch Siene slávy košického hokeja v Steel aréne. "Som rád za to, v akom bode sa nachádzam. Môžem povedať, že som si splnil všetko, čo som v živote chcel. Dokonca môžem povedať, že je to ešte lepšie, než som niekedy predpokladal. Som vďačný za krásne darčeky. Špeciálne miesto na dres a plaketu doma nemám, ale určite to starostlivo uschovám a bude to pekný darček aj pre vnúčatá, ktorým rád ukážem, čo dedo dokázal," citovala Bedřicha Brunclíka oficiálna stránka košického klubu.

 

Čerstvý sedemdesiatnik sa narodil v roku 1946 v Prahe, ale svoj život spojil predovšetkým s Košicami. V košickom drese odohral celkovo 587 zápasov, v ktorých strelil 237 gólov.

 

Viackrát sa objavil aj v československej reprezentácii, v ktorej najväčší úspech v podobe striebornej medaily dosiahol na MS v roku 1971.

 

Po ukončení kariéry prešiel na pozíciu trénera. V minulých sezónach pôsobil pri mládeži v HC Košice.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies