Bečvář: Armáda ČR je pripravená do 48 hodín vyslať 900 vojakov na pomoc polícii

NETKY.SK • 20 September 2015, 09:46 • 2 min
Bečvář: Armáda ČR je pripravená do 48 hodín vyslať 900 vojakov na pomoc polícii

PRAHA - Česká armáda je pripravená do 48 hodín vyslať 900 vojakov pre potreby polície na riešenie utečeneckej krízy. Na Dňoch NATO v Mošnove na Novojičínsku to v sobotu povedal náčelník generálneho štábu Josef Bečvář, informoval portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Minister obrany ČR Martin Stropnický zasa uviedol, že armáda bude v pondelok rokovať s políciou o spoločnom cvičení, ktoré by sa malo konať ešte v septembri, a to v priestore porovnateľnom s pohraničím. Stropnický vysvetlil, že je povinnosťou armády pripraviť sa na prípadnú utečeneckú vlnu, ktorú nemožno úplne vylúčiť. Dodal, že armáda s políciou si musia rozdeliť úlohy.

 

Bečvář poznamenal, že príslušníci armády majú dostatok skúseností zo zahraničných misií, kde musia zvládať prácu s davom, ako aj ďalšie zložité úlohy, pričom sú konfrontovaní s prostredím. Vyjadril presvedčenie, že ak bude armáda povolaná, splní stanovené úlohy dobre. Dodal, že armáda je schopná uvoľniť pre potreby polície macimálne 2500 vojakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies