Beckham hrať nebude, pozornosť pútajú Giggs, Bellamy a Neymar

NETKY.SK • 29 Jún 2012, 06:20 • 2 min
Beckham hrať nebude, pozornosť pútajú Giggs, Bellamy a Neymar

Beckham hrať nebude, pozornosť pútajú Giggs, Bellamy a Neymar - Futbal Učebnicovo zakrútené priame kopy. Hollywoodský imidž.

slovakia

left justify in out

img

Učebnicovo zakrútené priame kopy. Hollywoodský imidž. Národný hrdina. To všetko bude na olympijskom futbalovom turnaji v Londýne chýbať, pretože David Bechkam sa napokon nezmestil do 18-člennej nominácie Veľkej Británie pre OH 2012. Najväčšími futbalovými ozdobami tak sú pred štartom olympiády waleský veterán Ryan Giggs, jeho krajan Craig Bellamy a 20-ročný brazílsky klenot Neymar.
      Bývalý kapitán anglickej reprezentácie sa do olympijskej nominácie nedostal trochu nečakane, pretože na predbežnom 35-člennom zozname figuroval. Stredopoliar Los Angeles Galaxy aj zo zámoria už niekoľko mesiacov ubezpečoval britskú verejnosť, že má záujem o olympijský dres. "Samozrejme, že som veľmi sklamaný. Na druhej strane stále zostávam jedným z najväčších priaznivcov britského mužstva," uviedol Beckham, ktorý mal dostať jednu z troch vekových výnimiek na 23 rokov.
      Lenže tréner britských olympionikov a niekdajší anglický reprezentant Stuart Pearce napokon rozhodol inak. "Všetci dobre vedia, čo pre mňa znamená hrať za svoju krajinu. Rozhodne by bolo pre mňa cťou hrať aj za reprezentáciu Veľkej Británie," dodal 37-ročný Beckham, ktorý ešte v roku 2005 bol paradoxne jednou z tvári londýnskej olympijskej kampane v súboji s Parížom, Madridom, New Yorkom a Moskvou. Rodák z Londýna sa osobne zúčastnil aj na záverečnom olympijskom hlasovaní v Singapure, kde anglická metropola zdolala tú francúzsku. 
      Aj potom uvažoval Beckham v intenciách piatich olympijských kruhov. Minulý mesiac sa napríklad zúčastnil na prenose olympijského ohňa z Grécka do Anglicka, čím vlastne odštartoval tradičnú štafetu s s horiacou fakľou po území Veľkej Británie. "David nás neskutočne podporil od samého začiatku, v tomto smere je jasnou jednotkou. Som presvedčený, že v tom svojom entuziazme bude pokračovať až do konca," povedal šéf organizačného výboru OH 2012 Sebastian Coe.
      Podľa ostrovných bookmakerov je Beckham jeden z hlavných kandidátov na zapálenie olympijského ohňa na štadióne neďaleko Leytonstonu, kde sa futbalista s kvalitnou kopacou technikou narodil. "Ako Londýnčan budem nesmierne hrdý na to, že olympijské hry prišli do môjho rodného mesta. Už sa nemôžem dočkať, kedy ten ošiaľ začne. Budem si užívať každý moment s tímom Veľkej Británie," dodal Beckham.
      Manžel Victorii, bývalej speváčky zo skupiny Spice Girls, tak zrejme ukončí reprezentačnú kariéru na 115 medzištátnych dueloch, pričom ten posledný sa datuje do roku 2009. Anglickým rekordérom v tomto smere je niekdajší brankár Peter Shilton, ktorý opustil národnú bránu až po 125 zápasoch. "Za tie roky dokázal, že je to fantastický hráč. Samozrejme, keď bol na vrchole športovej formy, čo teraz nie je. Z hľadiska publicity a reklamy by to bol skvelý ťah, ale Stuart Pearce samozrejme dobre vie, že by mu to na takom turnaji potom chýbalo inde," skonštatoval Shilton.
      Hlavnými hviezdami britského tímu tak budú waleskí draci, 39-ročný Giggs z Manchestru United a jeho rýchlonohý krajan Craig Bellamy z FC Liverpoolu. Posledným hráčom s vekovou výnimkou bude anglický obranca Micah Richards z Manchestru City, ktorému tesne unikla nominácia na EURO 2012.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies