Beckham definitívne ukončil svoju hviezdnu futbalovú kariéru

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 13:32 • 2 min
Beckham definitívne ukončil svoju hviezdnu futbalovú kariéru

PARÍŽ - Slávny anglický futbalista David Beckham si v sobotu večer užil poslednýkrát v kariére ovácie domácich fanúšikov. Stredopoliara francúzskeho klubu Paríž St. Germain vystriedal v 81. minúte ligového zápasu s Brestom tréner Carlo Ancelotti za stavu 3:1 a Angličan opúšťal v emotívnych chvíľach ihrisko so slzami v očiach.

slovakia

left justify in out

Beckhamovi v stoji aplaudovalo takmer 45-tisíc divákov v Parku Princov a hold mu vzdal aj bývalý prezident Francúzska Nicolas Sarkozy. Pred tým, ako Angličana na ihrisku vystriedal Ezequiel Lavezzi, prišli ho objať všetci spoluhráči, vrátane brankára Salvatoreho Sirigua a cestou z ihriska mu gratulovali aj protihráči z Brestu. "Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom v Paríži od spoluhráčov, cez pracovníkov klubu až po fanúšikov. Som veľmi rád, že som práve tu mohol ukončiť kariéru," povedal novinárom po zápase Beckham, ktorý oznámil ukončenie kariéry 26. mája po zápase s Lorientom, keď už bolo isté, že PSG získa titul. 
Na ihrisku žiaril dvojgólový Zlatan Ibrahimovič, ale zápas od začiatku patril Beckhamovi. Prvýkrát po januárovom príchode viedol svoj tím ako kapitán a už pred zápasom si od fanúšikov vyslúžil ovácie "Merci, David" (Ďakujeme, David). Tridsaťosemročný futbalista však nebol v zápase len figúrkou a svoje kvality naplno predviedol v 31. minúte, keď po jeho perfektne kopnutom rohu zvýšil na 2:0 Blaise Matuidi.
Beckham získal tituly v štyroch rôznych krajinách, keď triumfoval v Anglicku ako hráč Manchestru United, v Španielsku s Realom Madrid, v USA ako hráč Los Angeles Galaxy a zbierku zavŕšil na záver kariéry v Paríži. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies