Beckham chce s Katarčanmi kúpiť Manchester United

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 10:43 • 2 min
Beckham chce s Katarčanmi kúpiť Manchester United

MANCHESTER - Bývalý anglický futbalista David Beckham sa chce stať majiteľom Manchestru United, za ktorý v minulosti hrával. Podľa britského bulvárneho denníka The Sun už Angličan rokoval s katarskou kráľovskou rodinou, ktorá má tiež záujem majetkovo vstúpiť do slávneho tímu z Old Traffordu.

slovakia

left justify in out

Ten v súčasnosti vlastní rodina Glazerovcov a podľa niektorých zdrojov britských médií ho chce predať za 2 miliardy dolárov. United však už tieto správy označili ako nezmyselné. Glazerovci vlastnia 90 % klubových akcií. Bratia Avram a Joel Glazerovci kúpili tím v roku 2005. Medzi priaznivcami nie sú populárni. Okrem United vlastnia aj tím ligy amerického futbalu NFL Tampa Bay Buccaneers.

 

Podľa The Sun sú Glazerovci rozčarovaní z momentálneho stavu v klube a chcú ho predať. United sú momentálne na siedmom mieste v Premier League a prehrali aj s veľkými rivalmi Liverpoolom a Manchestrom City. Vo štvrťfinále Ligy majstrov ich čaká obhajca Bayern Mníchov. 

 

Beckham do svojho projektu chce zapojiť okrem katarskej rodiny aj ďalších hráčov akadémie United z jeho éry Ryana Giggsa, Paula Scholesa, Nickyho Butta a bratov Nevillovcov. Pomôcť by mali tiež bohatí fanúšikovia United, dostihový tréner Ged Mason či bookmaker Fred Done. "Glazerovci stratili záujem. Každý vie, že klub je skutočne na predaj. Otázkou je nájsť tú správnu cenu," povedal pre The Sun nemenovaný zdroj z prostredia klubu. Po týchto správach cena akcií Manchestru United stúpla na burze v New Yorku v stredu o dve percentná na 16,14 dolára. Klub by podľa maklérov mohol mať hodnotu 1,6 miliardy dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies