Beckham bojuje o návrat do reprezentácie, v sobotu možno už za LA Galaxy

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:55 • 2 min
Beckham bojuje o návrat do reprezentácie, v sobotu možno už za LA Galaxy

Beckham bojuje o návrat do reprezentácie, v sobotu možno už za LA Galaxy

slovakia

left justify in out

David Beckham po rozhovore s trénerom Fabiom Capellom bojuje po o návrat do anglickej futbalovej reprezentácie. Tridsaťpäťročný futbalista, ktorý bol polroka mimo hry pre problémy s achilovkou, sa zrejme už v sobotu objaví v drese Los Angelex Galaxy v zápase MLS proti Columbusu.
      Beckham si privodil nepríjemné zranenie na ľavej nohe 14. marca počas hosťovania v milánskom AC. A hoci sa o dva dni podrobil operácii, finálový turnaj MS 2010 v JAR už nestihol. Po tom, čo Beckham doviedol Galaxy minulý rok do finále Pohára MLS, za tím z Los Angeles v tejto sezóne ešte nehral. Napriek tomu, Galaxy, ktorý má v kádri aj dvojicu amerických reprezentantov Landona Donovana a Edsona Buddleho, figuruje so 44 bodmi na čele Západnej konferencie.
      "Hrať po šesťmesačnej pauze je náročné. Mne sa takéto niečo stalo vôbec po prvý raz. Už aj v minulosti som mal zranenia, ale nebol som bez futbalu tak dlho. Vďaka tejto dlhej prestávke som si uvedomil, ako futbal milujem a že som ešte nepovedal posledné slovo," skonštatoval 35-ročný Beckham, ktorý s Galaxy trénuje od 10. augusta.
      V tejto zimnej prestávke však už neplánuje hosťovanie v európskom klube. "V posledných rokoch som sa dosť naháňal, napokon výsledkom toho bolo aj toto posledné zranenie. Moje telo si potrebuje oddýchnuť a koncentrovať sa na vrcholy sezóny. Zrejme viac popracujem individuálne na svojej kondícii. Samozrejme, tri mesiace na Seychellských ostrovoch by prišli vhod, ale mám troch chlapcov, ktorí chodia do školy, takže tento plán je vylúčený."
      Nielen kvôli svojmu prístupu, ale aj vďaka tlaku anglickej futbalovej verejnosti, ešte Beckham neuzavrel ani reprezentačnú kapitolu. Tréner Albionu Capello síce minulý mesiac naznačil, že Beckham je už starý, avšak ostrovné média sa postavili za Beckhama. "Vždy som mal dobrý vzťah s Fabiom a v tomto smere sa nič nezmenilo. Je trénerom Anglicka, ale musí sa pozerať dopredu, preto dáva priestor mladým talentovaným hráčom. Ale samozrejme, tréner potrebuje v tíme aj staršie hlavy so skúsenosťami. Ak budem súčasťou národného tímu, tak budem rád, ale v prvom rade je teraz mojim hlavným cieľom návrat na ihrisko," vysvetlil Beckham, ktorý v 41 zápasoch za Galaxy zaznamenal sedem gólov a 15 asistencií: "Ak podávate kvalitné výkony a hráte dobre, tak máte šancu dostať sa do reprezentácie. Musím sa však dostať späť do zápasovej kondície a potom uvidíme, čo sa udeje."

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies