Becker: Nepoviem nič o Novakovom súperovi Lackovi

NETKY.SK • 10 Január 2014, 13:00 • 2 min
Becker: Nepoviem nič o Novakovom súperovi Lackovi

MELBOURNE - Nový hlavný tréner srbského tenistu Novaka Djokoviča Boris Becker sedel pri piatkovom žrebe melbournských grandslamových Australian Open v prvom rade. Nemecký nástupca Mariána Vajdu nechcel špekulovať či prezrádzať čokoľvek z pozadia spolupráce.

slovakia

left justify in out

"Nepoviem nič o súperovi alebo podrobnostiach našej kooperácie," vyhlásil počas verejného ceremoniálu Becker. Vyzývateľom víťaza ostatných troch ročníkov Djokoviča (získal titul aj v sezóne 2008) bude Slovák Lukáš Lacko. Pôjde o premiérový vzájomný duel. 

Štyridsaťšesťročný niekdajší líder svetového rebríčka Becker uznal, že dolná polovica "pavúka", v ktorej sa nachádza jeho zverenec, pôsobí oveľa priechodnejšie ako horná so Španielom Rafaelom Nadalom, Britom Andym Murraym, Argentínčanom Juanom Martínom Del Potrom, Švajčiarom Rogerom Federerom a Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom: "Niet ľahkých či ťažkých žrebov, ale je to tak, že Novakova časť vyzerá o niečo jednoduchšie." 

Samotný Becker triumfoval na južnej pologuli v sezónach 1991 a 1996: "Je pôsobivé, kam sa tento turnaj medzičasom posunul. Pre mňa bol ten druhý titul výnimočný, pretože som ho získal už ako otec." 

O dvadsať rokov mladší Belehradčan Djokovič najprv vystrúhal šéfovi svojho realizačného tímu poklonu: "Je mi cťou mať ho po mojom boku." Následne uvoľnene dodal: "Boris, elegantný ako vždy..." Kouč mal na sebe modré džínsy, bielu košeľu a béžové sako. Do Melbourne pricestoval s manželkou Lilly a nechýba ani syn Amadeus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies