Beckenbauer odpovedal na otázky etickej komisie FIFA

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 14:50 • 2 min
Beckenbauer odpovedal na otázky etickej komisie FIFA

BERLÍN - Franz Beckenbauer podľa svojho manažéra splnil sľub a odpovedal na otázky etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Tá ho minulý piatok suspendovala na obdobie 90 dní za to, že pôvodne odmietol spolupracovať pri vyšetrovaní ohľadne voľby dejiska MS 2022.
     

"Na vaše vedomie: etická komisia FIFA dnes obdržala prostredníctvom elektronickej pošty a faxu všetky odpovede na svoje otázky," uviedol manažér nemeckej legendy Marcus Höfl na sociálnej sieti Twitter. Beckenbauer, ktorý pre trest nemohol osobne sledovať zápasy svetového šampionátu v Brazílii, v pondelok uviedol, že odpovede pošle do 27. júna.
     

Viaceré svetové médiá minulý týždeň informovali, že Beckenbauer navštívil Katar pred i po voľbe tejto krajiny za organizátora MS 2022 na pozvanie niekdajšieho funkcionára FIFA Mohammeda Bin Hammama. Ten mal podľa medializovaných obvinení zaplatiť milióny dolárov ázijským a africkým funkcionárom, aby ovplyvnil voľbu dejiska MS 2022 v prospech Kataru.
     

Trest pre Beckenbauera si vyžiadal oficiálny vyšetrovateľ FIFA Michael Garcia, ktorý sa zaoberá práve možnou korupciou pri voľbe dejísk MS 2018 a 2022. Beckenbauer sa vtedy ako člen exekutívy zúčastnil na hlasovaní, neskôr ale naznačil, že za Katar nehlasoval.
     

Na jeho podporu sa ozval aj materský klub Bayern Mníchov. "Celý klub stojí za naším čestným prezidentom. Konanie FIFA, ktorá Franzovi Beckenbauerovi počas kariéry udelila množstvo vyznamenaní, je neakceptovateľné," povedal pre denník Bild šéf bavorského veľkoklubu Karl Hopfner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies