Beck sa pri novom albume inšpiroval koncertovaním

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 09:19 • 2 min
Beck sa pri novom albume inšpiroval koncertovaním

LOS ANGELES - Americký spevák a hudobník Beck sa pri nahrávaní nového, zatiaľ nepomenovaného, albumu inšpiroval koncertovaním.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný interpret to prezradil magazínu Rolling Stone. Ako uviedol, päť rokov hrával na letných festivaloch a nasával energiu formácií ako napríklad The Strokes, s ktorou sa predstavil vlani v londýnskom Hyde Parku. "Je to letná noc, ľudia majú hore ruky. Je to komunitná a slávnostná vec. Chcel som to vziať do štúdia, ten druh energie a radosti. To, čo vás trochu zobudí," priblížil hudobník. "Mám podklady pre veľa piesní - piesne v iných piesňach, refrény, ktoré sa stávajú mostíkmi. Nie je to ďaleko od toho, ako som urobil niekoľko svojich prvých nahrávok," povedal tiež Beck o ďalších vplyvoch na albume.


Na očakávanej nahrávke sa ako producent podieľal Greg Kurstin, ktorý bol v minulosti členom Beckovej sprievodnej kapely. Album podľa Becka vznikal tri roky, pretože trvalo dlho, kým si nahrávka našla vlastnú identitu. Z novinky, ktorú plánuje vydať 21. októbra, hudobník zverejnil už single Wow a Dreams.


Beck, vlastným menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Magazín Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Zatiaľ naposledy uviedol na trh nahrávku Morning Phase (2014). Držiteľ piatich Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies