Beck po triumfe v Segovii:"Jubilejný 10.titul venujem môjmu strýkovi"

NETKY.SK • 8 August 2011, 10:41 • 2 min
Beck po triumfe v Segovii:"Jubilejný 10.titul venujem môjmu strýkovi"

Beck po triumfe v Segovii:"Jubilejný 10.titul venujem môjmu strýkovi"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Karol Beck sa stal víťazom dvojhry na challengerovom turnaji v španielskej Segovii (dotácia 85.000 eur). Vo finále si na "harde" ako nasadená trojka poradil s Francúzom Gregoire Burqierom za 1:57 h v dvoch setoch 6:4 a 7:6 (4).
      Beck si pripísal na konto jubilejný desiaty singlový titul na ATP Challenger Tour, prvý v tomto roku. Zo Segovie si odnáša prémiu 12.250 eur a 110 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. V jeho novom vydaní by sa mal posunúť z 93. miesta do prvej osemdesiatky.
      V prvom sete si Beck po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:2 a vďaka kvalitnému podaniu ho dotiahol do úspešného konca. V druhom dejstve nevyužil zverenec trénera Jána Krošláka za stavu 2:2 tri brejkbaly a rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre mal navrch Beck, ktorý za stavu 6:4 premenil pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.
      Beck bol po úspešnom finále spokojný. "Som rád, že sa mi podarilo zvíťaziť. Jubilejný desiaty titul na challengeroch by som chcel venovať môjmu strýkovi Zoltánovi, tento turnaj som hral pre neho. Na začiatku zápasu bol súper dosť nervózny, čo som využil a vybudoval si náskok. V druhom dejstve sa Francúz zlepšil a rezhodlo pár loptičiek. Som rád, že som zvládol tajbrejk a dotiahol duel do víťazného konca," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies