Becherovka má riešenie v súvislosti s predajom alkoholu z ČR

NETKY.SK • 3 Október 2012, 11:46 • 2 min
Becherovka má riešenie v súvislosti s predajom alkoholu z ČR

Becherovka má riešenie v súvislosti s predajom alkoholu z ČR - Zaujímavosti Generálny riaditeľ Spoločnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a. s.

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ Spoločnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. Anthony Schofield v úvode tlačovej konferencie vyjadril poľutovanie nad vývojom situácie v Českej republike súvisiacej s nelegálnym predajom toxického alkoholu. Zároveň však reagoval na operatívne kroky vlády Slovenskej republiky, ktorá vydala dočasný zákaz uvádzať, predávať a používať liehoviny s obsahom od 20% vyrobených na území ČR. Poukázal na skutočnosť, že súčasný stav je dôsledkom distribúcie a predaja nelegálne vyrobeného alkoholu v prostredí čierneho trhu. Až 25% alkoholu má svoj pôvod z nekontrolovateľných zdrojov. Deklarovaný zákaz vydaný Úradom verejného zdravotníctva SR sa tak vzťahuje i na kvalitné značky výrobcov, ktorí dlhoročne dbajú na prísne dodržiavanie, bezpečnosť a kvalitu vyrábaných produktov, a tým aj ochranu zdravia všetkých spotrebiteľov.

Snahou spoločnosti Ján Becher – Slovensko, s.r.o. je otvoriť rokovania s kompetentnými o predkladanom návrhu, ktorý by viedol k zmierneniu a špecifikácii zákazu. Obsahom navrhovaného riešenia je ubezpečiť slovenskú verejnosť, vládu SR a štátnu správu o kvalite dovážaného alkoholu značky Becherovka prostredníctvom certifikátu medzinárodného akreditovaného laboratória na konkrétnu šaržu. „Všetky Becherovky majú kód šarže na zadnej strane fľaše, garantujúci naplnenie všetkých štandardov platných pre Európsku úniu a samozrejme i pre Slovenskú republiku...“ povedal Anthony Schofield. Je jednoducho overiteľný spotrebiteľom prostredníctvom internetovej stránky spoločnosti www.becher.sk. Výrobky spoločnosti Ján Becher spĺňajú tak všetky podmienky dosledovanosti podľa platnej legislatívy SR a EÚ. 

Konkrétne kroky spoločnosti vedú k snahe o obnovenie a spätný návrat na Slovenský trh a z daného dôvodu vyjadrujú nesúhlas s rozhodnutím slovenskej vlády. Navrhujú a predkladajú konkrétne opatrenia adaptované podľa podmienok v Českej republike. Ich súčasťou je uverejnenie všetkých certifikátov vzťahujúcich sa na tovar vyrobený od 1.1.2012, obsahom ktorých je certifikát na produkt, lieh pre danú šaržu a taktiež certifikát medzinárodného akreditovaného laboratória na danú šaržu. 

Spoločnosť Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. v snahe chrániť spotrebiteľa urobí maximum preto, aby sa informácie o kontrole kvality Becherovky distribuovali aj iným ako elektronickým spôsobom. 

Včerajšie vyhlásenie vlády SR o spätnom transporte českého alkoholu zo slovenského trhu vyhodnocuje zástupca spoločnosti Ján Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. na Slovensku Martin Pučalík ako technicky a logisticky nerealizovateľné. Vzhľadom k tejto skutočnosti vyzýva vládu k otvoreniu nových rokovaní. Absencia komunikácie medzi vládou SR a českými importérmi by mohla viesť k nepredvídateľnému vývoju na legálnom, ale i nelegálnom trhu s alkoholom. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies