Beblavý: Z ústavy sa stáva reklamný leták

NETKY.SK • 4 September 2017, 12:27 • 2 min
Beblavý: Z ústavy sa stáva reklamný leták

BRATISLAVA - Z Ústavy SR sa stáva reklamný leták, na ktorý si ľudia ako Robert Fico a Andrej Danko tlačia svoje krátkodobé marketingové posolstvá. Uvádza sa to vo vyhlásení v reakcii nezaradeného poslanca Miroslava Beblavého k medializovaným návrhom na zmeny ústavy z dielne predsedu vlády a predsedu parlamentu.

slovakia

left justify in out

"Ak by Robert Fico naozaj bol ústavným právnikom, vedel by, že právo na minimálnu mzdu je už v súčasnom znení Ústavy SR. Ak by Andrej Danko mal iný cieľ ako odvrátiť pozornosť od svojich škandálov, nenavrhoval by úplne zbytočné zmeny súvisiace so strelnými zbraňami, ale zameral by sa napríklad na riešenie kompetenčných sporov prezidenta a NR SR, ktoré dnes predstavujú jeden zo skutočne vážnych nedoriešených ústavných problémov," vyhlásil Beblavý s tým, že navrhované zmeny nepodporí a vyzýva k tomu aj ostatné opozičné subjekty a tiež stranu Most-Híd, ktorá podľa neho deklaruje úctu k ústave a právnemu štátu.

O možnej zmene ústavy v súvislosti s minimálnou mzdou hovoril predseda vlády Robert Fico v príhovore na slávnostnom zasadnutí parlamentu pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavy SR. "Poďme urobiť nový projekt sociálnych práv na Slovensku, ktoré práva môžeme preniesť do Ústavy SR. Čo tak povedať, že mať minimálnu mzdu bude ústavné právo? A že je právo na valorizáciu takejto minimálnej mzdy. Poďme hovoriť možno v inej kvalite o práve na prácu, poďme hovoriť možno v inej kvalite o právach, ktoré sú dnes v ústave prijaté iba deklaratórne. Myslím si, že na to máme. Máme na to, aby sme urobili projekt nového preformulovania hospodárskych a sociálnych práv a dali ľuďom podstatne viac garancií v ústave," vyhlásil premiér.

Predseda parlamentu Andrej Danko zase v relácii RTVS O 5 minút 12 avizoval, že Slovenská národná strana pripravuje novelu zákona o práve nosenia zbraní. „Ústava je dnes jediný dokument, do ktorého vieme dostať ochranu práv slobôd, v ktorých sa cítime slabo a nekomfortne vo vzťahu k Európskej únii,“ povedal Danko a vysvetlil, že ak právo nosenia zbraní nedostaneme do ústavy, môže sa európska legislatíva dotknúť napríklad poľovníkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona