Beblavý vyzýva Danka, aby sa dohodol s Plavčanom na odchode z funkcie

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 12:38 • 2 min
Beblavý vyzýva Danka, aby sa dohodol s Plavčanom na odchode z funkcie

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR a koaličnej SNS Andrej Danko by sa mal dohodnúť s ministrom školstva Petrom Plavčanom (nom. SNS) na jeho odchode z funkcie.

slovakia

left justify in out

Vyzýva ho k tomu nezaradený poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý. Plavčan má podľa neho odísť pre podozrenia v čase jeho pôsobenia v Študentskom pôžičkovom fonde (ŠPF) a Pôžičkovom fonde pre začínajúcich učiteľov.

 

"Ak vezmem vážne politickú ambíciu pána Danka, myslím si, že to nemôže tak nechať, lebo inak potvrdí, že nová SNS je rovnaká ako stará. Apelujem na pána Danka, aby čo najrýchlejšie vyriešil kauzu tým, že sa dohodne s pánom Plavčanom na odchode z funkcie," povedal Beblavý na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente. Túto zodpovednosť má Danko podľa neho preto, že ako šéf SNS nominoval Plavčana a tiež preto, že SNS nesie politickú zodpovednosť za vznik tejto kauzy. "Pán Danko hovorí o novej SNS, a preto apelujem, aby napravil viny SNS z minulosti," poznamenal.

 

Beblavý poukázal, že Plavčan dostal najvyššie odmeny zo ŠPF v každom roku ich udeľovania. Pri poberaní odmien podľa poslanca Plavčan porušil nielen zákon o ŠPF, ale aj zákon o štátnej službe. Beblavý zároveň tvrdí, že ŠPF investoval do Slávie Capital, v ktorej figurovala Plavčanova manželka, nie kvôli študentom, ale kvôli odmenám orgánov a svojho manažmentu. Podľa Beblavého, ak by investícia neprinášala zisk, bola by stratou pre štát a študentov. Ale pokiaľ zisk prinášala, zobrali si ho riaditeľ a členovia orgánov. "Nebola to žiadna investícia vo verejnom záujme," vyhlásil Beblavý. Plavčan už nedávno Beblavého kritiku odmietol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies