Beblavý: Výjazdové rokovania vlády sú len kampaňou Fica

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 11:36 • 2 min
Beblavý: Výjazdové rokovania vlády sú len kampaňou Fica

BRATISLAVA - Väčšina výjazdových rokovaní vlády sa odohráva v zaostávajúcich regiónoch Slovenska. Nepriniesli však lepší život ich obyvateľom, pretože nezamestnanosť v týchto regiónoch naďalej rastie.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Beblavý s tým, že ani dnešné výjazdové rokovanie vlády v Horných Orešanoch neprinesie zlepšenie života obyvateľov.
      

Výjazdové zasadnutia podľa Beblavého prinášajú obyvateľom sužovaných regiónov nádej na lepší život. "Len pri pohľade späť však vieme zistiť, že ide o cynickú a permanentnú kampaň. Robertovi Ficovi viac vyhovuje existencia problémov ako ich riešenia. Robert Fico totiž problémy nerieši, ale na nich politicky zarába," myslí si Beblavý.
      

Ako uviedol, v  rokoch 2006 až 2010 sa uskutočnilo 19 výjazdových zasadnutí. V okresoch, kde vláda zasadala, bola vtedy miera nezamestnanosti v priemere 13,8 %. Na zvyšku Slovenska to bolo v rovnakom čase 9,6 %. Išlo teda v drvivej väčšine o okresy s horšou situáciou, ako napríklad Humenné, Sobrance, Veľký Krtíš, Rožňava, Rimavská Sobota, Trebišov či Stará Ľubovňa. "Odvtedy vzrástla v týchto regiónoch nezamestnanosť na súčasných 18,2 %. Od návštevy premiérom Ficom a ministrami tak nezamestnanosť vzrástla priemerne o 4,4 %. O takmer rovnaké percento stúpla aj nezamestnanosť na celom Slovensku," vyčíslil opozičný poslanec.
      

Výjazdové zasadnutia, aké robí vláda pod vedením Roberta Fica, tak podľa neho neprinášajú lepší život občanom. "Ministri aj celá vláda by mali navštevovať regióny sužované ekonomickými problémami. Najmä im však musia naozaj pomáhať. Obyvatelia Horných Orešian ani celého Trnavského kraja od dnešného výjazdového zasadnutia nemôžu očakávať lepší život. Len pokračujúcu kampaň," dodal Beblavý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies