Beblavý: Voľné pracovné miesta zverejnilo len päť škôlok zo 110

NETKY.SK • 6 August 2013, 11:11 • 2 min
Beblavý: Voľné pracovné miesta zverejnilo len päť škôlok zo 110

BRATISLAVA - Len päť materských škôl zo 110 zverejnilo voľné pracovné pozície pre pedagogických asistentov, ktoré vzniknú v rámci európskeho projektu Metodicko-pedagogického centra (MPC). Tvrdí to opozičný poslanec Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS).

slovakia

left justify in out

MPC zverejnilo informáciu o voľných miestach v rámci národného projektu Inkluzívny model vzdelávania na predprimárnom stupni školskej sústavy minulý týždeň. Prijatí pedagogickí asistenti by mali nastúpiť od septembra tohto roka.

Zákon školám ukladá, aby zverejnili informáciu o voľnom pracovnom mieste na svojom webe alebo na webe obvodného úradu v sídle kraja. Podľa Beblavého nezverejnením voľných pozícií neexistuje základná rovnosť šancí a pedagogickým asistentom sa tak nemusí stať ten najlepší uchádzač.

"Férové výberové konanie je pritom nesmierne dôležité, pretože týchto 110 pracovných miest sa má vytvoriť v tých najchudobnejších okresoch Slovenska s najvyššou mierou nezamestnanosti a možno o ne očakávať vysoký záujem," zdôraznil poslanec.

Beblavý plánuje požiadať Metodicko-pedagogické centrum a Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, aby zabezpečili zverejeňovanie voľných pracovných miest materskými školami, ktoré majú na vytvorenie týchto pracovných miest dostať peniaze z eurofondov.

Podľa informácií zverejnených na weboch štátnej správy bolo minulý týždeň v školstve 464 aktuálnych voľných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies