Beblavý: Pri riešení Váhostavu nie je dôvod na spokojnosť

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 12:46 • 2 min
Beblavý: Pri riešení Váhostavu nie je dôvod na spokojnosť

BRATISLAVA - Riešenie v prípade Váhostavu, ktoré priniesla vládna strana Smer-SD, by nemalo byť pre žiadneho normálneho človeka dôvodom na spokojnosť, vyhlásil v rozprave v druhom čítaní k návrhu novely Obchodného zákonníka nezaradený poslanec Miroslav Beblavý.

slovakia

left justify in out

Nemusíme to riešenie zniesť pod zem, nemusíme hovoriť už dnes, čo všetko iné sa dalo robiť. Ale nikto so zdravým rozumom nemôže s týmto riešením vyjadriť spokojnosť," povedal v pléne NR SR člen strany Sieť.

 

Ako ďalej poznamenal Beblavý, premiér Robert Fico pred časom vyhlásil na tlačovej konferencii, že len hlupák s elementárnou neznalosťou práva a ekonómie môže navrhovať výmenu dlhov za akcie. “Zopakoval to dvakrát pre istotu. Takto podobne spochybňoval a zosmiešňoval všetky riešenia, k niektorým aj neskôr pristúpil,“ uviedol Beblavý.

 

Skutočnými riešeniami, a nie sociálno-demokratickými, sú podľa poslanca úplne iné postupy ako tie, o ktorých sa momentálne rokuje. “Museli by sme hovoriť o zákone, ktorý vylúči schránkové firmy z obchodovania so štátom. Museli by sme hovoriť o zákone o hmotnej zodpovednosti verejných činiteľov a o povinnosti, aby verejní činitelia konali ako dobrí hospodári,“ vysvetlil Beblavý. Riešením by tiež bol podľa neho aj funkčný zákon o konflikte záujmov.

 

"Nezamedzíte tomu, že sociálno-demokratická vláda prišla s riešením. Výsledkom toho celého je podpísané memorandum s veriteľmi Váhostavu. Zasa Robert Fico musel vyriešiť problém, ktorý vznikol za Radičovej vlády," reagoval na Beblavého vystúpenie vo faktickej poznámke poslanec za Smer-SD Anton Martvoň.

 

Poslanci ukončili dopoludňajšie rokovanie, pričom budú pokračovať vo štvrtok o 14. hodine tradičnou hodinou otázok. V diskusii k návrhu novely Obchodného zákonníka je do rozpravy ústne prihlásených ešte sedem poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies