Beblavý: Nie je možné kontrolovať vládu a byť riaditeľom štátnej nemocnice

NETKY.SK • 15 December 2014, 13:42 • 2 min
Beblavý: Nie je možné kontrolovať vládu a byť riaditeľom štátnej nemocnice

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Miroslav Beblavý (nezaradený) vyzval predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby požiadal poslancov Jozefa Valockého a Jozefa Ježíka (obaja Smer-SD), aby sa vzdali svojho riaditeľského miesta v štátnych nemocniciach alebo svojho miesta vo výbore pre zdravotníctvo.

slovakia

left justify in out

Podľa Beblavého totiž nie je možné, aby vládu a ministrov zodpovedných za zdravotníctvo kontrolovali poslanci, ktorí sú zároveň priamymi podriadenými ministrov.
     

"Ide o priame popretie princípov deľby moci a oslabuje aj tak nedostatočnú parlamentnú kontrolu vlády. Použiť pre túto situáciu spojenie "konflikt záujmov" je veľmi chabé a nevystihuje to situáciu, ktorá dokonca ani v histórii slovenského parlamentarizmu nemá obdobu," uviedol Beblavý.
      

Jeho výzva je reakciou na piatkový (12.12.) mimoriadny zdravotnícky výbor, na ktorom sa hovorilo o stravovaní v nemocniciach v Trenčíne, Banskej Bystrici, Trnave a Poprade. Valocký (riaditeľ Fakultnej nemocnice v Nitre) a Ježík (riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku) sa podľa Beblavého na rokovaní výboru zastávali poslanca Smeru-SD a dnes už exriaditeľa nemocnice v Banskej Bystrici Vladimíra Baláža, ktorý mal zmluvu o stravovaní na výbore obhajovať.
      

Pellegriniho hovorca Pavel Chovanec uviedol, že k tejto téme sa vyjadria neskôr. "Momentálne je predseda NR SR na zahraničnej pracovnej ceste," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies