Beblavý chce zrušiť poplatok za prenos čísla

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 06:30 • 2 min
Beblavý chce zrušiť poplatok za prenos čísla

BRATISLAVA - Zrušiť poplatok za prenos telefónneho čísla k inému operátorovi navrhuje nezaradený poslanec Miroslav Beblavý.

slovakia

left justify in out

Opozičný poslanec v závere 11. dňa 36. schôdze zdôraznil, že poplatky za prenos čísla zrušili už takmer v celej Európe, predvlani ho mali len v Macedónsku, Čiernej Hore a v Nemecku.

 

Podľa Beblavého Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) minulý rok prisľúbil vyjednať záväzné zrušenie poplatku za prenos telefónneho čísla. "Dodnes sa zrušenie nepodarilo regulačnému úradu dohodnúť. Dvaja operátori už v minulosti povedali, že sa poplatku dobrovoľne nevzdajú, preto chceme zrušenie poplatku presadiť zákonom. Spotrebiteľa by od zmeny operátora nemali odrádzať poplatky, mala by byť umožnená súťaž, ktorá bude tlačiť na zníženie cien," konštatoval Beblavý. 

 

RÚ začiatkom júna vyzval telekomunikačných operátorov, aby neúčtovali zákazníkom poplatok za prenos čísla. Ako informoval hovorca RÚ Roman Vavro, poskytovatelia verejnej telefónnej služby by mali verejne prisľúbiť, že ako odovzdávajúci ani prijímajúci podnik nebudú požadovať od účastníkov priame platby za služby spojené s prenosom čísla. RÚ podľa Vavra pripravuje reguláciu poplatkov, ktoré operátori žiadajú od účastníkov za prenesenie čísla. "Vzhľadom na to, že regulácia je beh na dlhú trať, paralelne s tým presviedča operátorov, aby ustúpili od požadovania týchto poplatkov. Ideálne by bolo, aby si operátori vzali príklad zo zahraničia, urobili krok v prospech užívateľov služieb a ustúpili od vyberania poplatkov za prenesenie čísla," uviedol pred časom Vavro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona