Beblavý chce zrušiť poplatok za prenos čísla

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 13:42 • 2 min
Beblavý chce zrušiť poplatok za prenos čísla

BRATISLAVA - Zrušiť poplatok za prenos telefónneho čísla k inému operátorovi navrhuje v novele zákona nezaradený poslanec Miroslav Beblavý. Opozičný poslanec zdôrazňuje, že poplatky za prenos čísla zrušili už takmer v celej Európe, predvlani ho mali len v Macedónsku, Čiernej Hore a v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Beblavý návrhom reaguje na nečinnosť Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorý minulý rok prisľúbil vyjednať záväzné zrušenie poplatku za prenos telefónneho čísla. "Dodnes sa zrušenie nepodarilo regulačnému úradu dohodnúť. Dvaja operátori už v minulosti povedali, že sa poplatku dobrovoľne nevzdajú, preto chceme zrušenie poplatku presadiť zákonom. Spotrebiteľa by od zmeny operátora nemali odrádzať poplatky, mala by byť umožnená súťaž, ktorá bude tlačiť na zníženie cien," konštatoval Beblavý. 

 

Telekom a Orange si za prenos účtujú osem eur, O2 poplatok neúčtuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies