Beblavý: Čaplovič priznal, čo predtým pri reforme ESO popieral

NETKY.SK • 24 September 2013, 11:53 • 2 min
Beblavý: Čaplovič priznal, čo predtým pri reforme ESO popieral

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič podľa poslanca Miroslava Beblavého priznal, že reforma štátnej správy ESO školstvu skomplikovala financovanie.

slovakia

left justify in out

"Čaplovič priznal, čo predtým popieral: ESO je prúser," uviedol Beblavý. Podľa poslanca kým v lete reformu ESO u Čaploviča chválili, dnes hovoria o komplikáciách. "Je tiež jasné, že prebiehajúca reforma verejnej správy ESO skomplikovala, minimálne v súčasnosti, v oblasti financovania školstva finančné toky, čo sa prejavuje aj vo financovaní súťaží," uvádza rezort školstva vo vyhodnotení verejnej diskusie k Správe o stave školstva. "Škoda, že na to ministerstvo prišlo až skoro po roku," dodáva Beblavý. Podľa neho správa o stave školstva neobsahuje žiaden návrh, ako reformu zvrátiť alebo opraviť. "Keďže minister Čaplovič je proti Kaliňákovi len mušia váha, budú školy trpieť ďalej," myslí si poslanec.

V rámci projektu ESO (Efektívna Spoľahlivá a Otvorená štátna správa) boli zrušené krajské školské úrady a začlenené do obvodných úradov v sídle kraja, teda do rezortu ministerstva vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona