Beblavý: Bol by som plne ochotný ísť do dozornej rady VšZP

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 15:16 • 2 min
Beblavý: Bol by som plne ochotný ísť do dozornej rady VšZP

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Miroslav Beblavý (nezaradený) by ako zástupca parlamentnej opozície prijal ponuku stať sa členom dozornej rady Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Potvrdil to dnes novinárom s tým, že ponuku by prijal z dvoch dôvodov.

slovakia

left justify in out

"Prvý je, že podľa ústavného zákona o konflikte záujmov by som ako poslanec NR SR takúto funkciu na rozdiel od ostatných členov dozornej rady vykonával zadarmo. Myslím si, že mňa by nikto nemohol podozrievať, že tam idem pre peniaze, ktoré sa tam platia. Zároveň si myslím, že je to možnosť ako zabezpečiť, aby nový minister a jeho nový manažment museli zásadne zmeniť podmienky v zdravotníctve na Slovensku," povedal.

 

Predstavitelia novej koalície Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť už prejavili ochotu ponúknuť kreslá v niektorých dozorných radách aj opozícii. "Vnímam to ako test nového ministra a novej koalície, lebo ak nebudú ochotní do dozorných rád dať ľudí, ktorí majú kombináciu odvahy a ekonomicko-analytických zručností, tak bude od začiatku jasné, že akékoľvek diskusie o kontrole sú zbytočné," povedal. Ak to koalícia neurobí, Beblavý vyzýva opozíciu, aby takéto praktiky nelegitimizovala.

 

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) v utorok (29.3.) avizoval, že v zdravotníctve bude hľadať model, ktorý kontrolu umožní. "Čo sa týka zastúpenia, či už opozície, ale aj stavovských organizácií, ja mám záujem, aby sme vytvorili také pravidlá, ktoré umožnia nielen politickú kontrolu, ale aj vecnú," povedal. Vie si predstaviť, že by to tak bolo aj v prípade kontrolných orgánov štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies