Beblavý a Mihál sa spojili, spoločne založili stranu Spolu - Občianska demokracia

NETKY.SK • 12 September 2017, 12:03 • 2 min
Beblavý a Mihál sa spojili, spoločne založili stranu Spolu - Občianska demokracia

BRATISLAVA - Strana, ktorú zakladajú Miroslav Beblavý a Jozef Mihál, sa bude volať Spolu - Občianska demokracia (SPOLU). Má už profil na sociálnej sieti a zriadenú webstránku, na čo upozornili aj iné médiá.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdil Beblavý s tým, že dnes predstavili logo a názov, podpisy začnú zbierať 17. novembra. "Budeme mať úvodné stretnutie, na ktorom si pripomenieme 17. november '89, predstavíme idey a ľudí a spustíme zbieranie podpisov," povedal Beblavý. Strana sa podľa jeho slov bude hlásiť k odkazu Novembra '89.

 

"Sme politická strana, ktorá sa hlási k demokracii, ľudským právam, Európskej únii a trhovej ekonomike so silným sociálnym rozmerom," vysvetlil zakladateľ strany. Verí, že strana bude úzko spolupracovať s Progresívnym Slovenskom. Názov pripravovanej strany vyjadruje podľa Beblavého odhodlanie zakladateľov spájať slušných a kompetentných ľudí, na ktorých sa dá v politike spoľahnúť. "Slovensko môžeme zmeniť len spolu," podotkol.

 

Beblavý, Mihál a ďalších päť nezaradených poslancov NR SR - Katarína Macháčková, Zuzana Zimenová, Simona Petrík, Viera Dubačová a Oto Žarnay avizovali zakladanie strany už v apríli. Hovorili, že by ju chceli oficiálne zaregistrovať v priebehu najbližšieho roka. Pre založenie strany sa rozhodli preto, že podľa nich chýba na Slovensku politická sila, ktorá by zastupovala ľudí tak, ako chcú zastupovať oni.

 

Pridali sa k ním aj Vladimír Bilčík, Ľudmila Chodelková, Pavel Nechala, Dalibor Roháč, Martin Vavrinčík a desiatky aktivistov v regiónoch. "Facebooková skupina sympatizantov má k dnešnému dňu 2100 členov," informuje formujúca sa strana.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies