Beblavý: Megakoalície maličkých strán by mohli uškodiť

NETKY.SK • 19 November 2014, 14:14 • 2 min
Beblavý: Megakoalície maličkých strán by mohli uškodiť

BRATISLAVA - Voľby ukázali, že spájanie samo o sebe nemá pridanú hodnotu, ak je to spájanie s politikmi a stranami bez dôvery voličov. Pre TASR to dnes povedal podpredseda Siete Miroslav Beblavý v reakcii na návrh SDKÚ-DS, aby pravicové strany vytvorili Demokratickú koalíciu, čo by bol jeden z receptov, ako poraziť vo voľbách Smer-SD.

slovakia

left justify in out

"Spájanie dôveryhodných a silných je niečo, o čom treba diskutovať, ale spájanie slabých len za účelom záchrany je niečo, čo voliči prehliadli, prehliadnu a nebudú to podporovať. Ja v tom nevidím zmysel," povedal Beblavý.

 

Okrem volebného výsledku je totiž podľa jeho slov dôležitá aj stabilná vláda. "Z tohto pohľadu by megakoalície maličkých strán mohli uškodiť. Ak niekto podporuje takéto spájanie malých s cieľom preškriabať sa aspoň do parlamentu, podporuje budúcu vládu Smeru-SD, pretože vytvára prostriedky na to, aby voči Smeru-SD nebola silná alternatíva," dodal.

 

"Treba, aby tu vznikla Demokratická koalícia, ktorá ponúkne alternatívu voči vláde Roberta Fica (Smer-SD). Ukazuje sa, že ak opozícia dokáže spojiť sily, dokazuje úspech," povedal v utorok (18.11.) predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.

 

Podľa šéfa strany Pavla Freša komunálne voľby ukázali, že pravica nedokáže využiť priestor, ktorý sa vytvára slabnutím vplyvu. Príčiny vidí Frešo v žabomyších vojnách medzi stredopravými stranami. Nazdáva sa, že pravica by mohla spolu vládnuť, ak dokáže držať spolu a dať ponuku ľuďom. Odmieta predvolebné koalície so Smerom-SD.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona