BBVA kupuje od Španielska Catalunya Banc za 1,2 miliardy eur

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 12:48 • 2 min
BBVA kupuje od Španielska Catalunya Banc za 1,2 miliardy eur

MADRID - Španielska veľkobanka BBVA kupuje zoštátnený finančný ústav Catalunya Banc za 1,2 miliardy eur. DPA informuje, že správu v noci na dnes uverejnil v Madride bankový dohľad krajiny FROB. Podľa neho dala BBVA najvýhodnejšiu ponuku na získanie úverového ústavu.

slovakia

left justify in out

Španielska vláda investovala do záchrany Catalunya Banc 13,5 miliardy eur daňových poplatníkov. Jej predaj za 1,2 miliardy eur znamená, že viac ako 12 miliárd eur je nenávratne stratených. Vláda pred časom odôvodnila podporu banke tým, že jej krach by priniesol oveľa vážnejšie straty, než boli náklady na jej záchranu.

 

Minulý týždeň odkúpila americká investičná spoločnosť Blackstone "nedobytné" úvery Catalunya Banc za takmer 6,4 miliardy eur. FROB podporil transakciu 570 miliónmi eur. Tým sa uvoľnila cesta pre predaj ústavu. Madrid sa predtým neúspešne pokúšal získať kupca pre banku.

 

O Catalunya Banc prejavili záujem aj španielske bankové skupiny Santander, CaixaBanc a francúzska Société Générale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies