B.BUGÁR: Stretnutie koaličných lídrov sa odkladá

NETKY.SK • 20 Apríl 2011, 07:11 • 2 min
B.BUGÁR: Stretnutie koaličných lídrov sa odkladá

B.BUGÁR: Stretnutie koaličných lídrov sa odkladá

slovakia

left justify in out

img

Stretnutie koaličných lídrov, ktoré sa malo konať dnes o 14,00 v bratislavskom hoteli Bôrik sa odkladá na zatiaľ neurčený čas. Informáciu pre TASR poskytol predseda Mosta - Híd Béla Bugár s tým, že stretnutie by sa napriek tomu malo konať dnes.
Hlavným bodom rokovania má byť kauza okolo pripravovaného prenájmu budovy pre košické daňové úrady, ktorá vyvolala ostrý spor medzi premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) a ministrom financií Ivanom Miklošom (SDKÚ-DS). Premiérka napokon vyzvala šéfa Daňového riaditeľstva (DR) SR Miroslava Mikulčíka na odchod z funkcie, s čím Mikloš nesúhlasí a naviac pokladá personálne otázky v rezorte financií za svoju kompetenciu.
"Dopredu sa nechcem vyjadrovať. Ja mám tiež určité otázky a na tieto otázky potrebujem jednoznačné odpovede, ktoré ma presvedčia," dodal Bugár. "Máme otázky, ktoré môžu vyvodiť väčšie veci, ako pochybnosti. Potrebujeme dostať jednoznačné odpovede a potom sa vyjadríme," odpovedal na otázku, či má Most - Híd pochybnosti o korektnosti postupu Daňového riaditeľstva.
Kauzu otvoril minulý týždeň v pondelok (11.4.) predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, keď prezentoval informácie, že DR SR podpísalo zmluvu o prenájme spoločnej budovy pre viaceré daňové úrady v Košiciach so spoločnosťou Nitra Invest, s.r.o. Jej spolumajiteľom a konateľom je pritom okresný predseda SDKÚ-DS a šéf jej poslaneckého klubu v Nitrianskom VÚC Ondrej Ščurka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies