B.Bugár považuje za zbytočné po neúspešnom hlasovaní ešte rokovať s SaS

NETKY.SK • 12 Október 2011, 00:25 • 2 min
B.Bugár považuje za zbytočné po neúspešnom hlasovaní ešte rokovať s SaS

B.Bugár považuje za zbytočné po neúspešnom hlasovaní ešte rokovať s SaS

slovakia

left justify in out

img

Predseda Mostu-Híd Béla Bugár považuje za zbytočné, aby koalícia po neúspešnom hlasovaní o eurovale ešte rokovala s SaS. "Na čom sa vieme dohodnúť?" poznamenal pred začiatkom schôdze Národnej rady SR, na ktorej sa rozhodne aj o budúcnosti vlády.
Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) navrhla spojiť hlasovanie o eurovale s hlasovaním o dôvere vláde, čo následne odobril aj jej kabinet. Ak budú politici konať v duchu svojich doterajších vyjadrení, euroval neprejde a Radičovej vláda dnes padne. Koaličná SaS, ktorá je proti eurovalu, sa na hlasovaní nezúčastní. Hlasovať nebudú ani traja zo štvorice poslancov združených okolo Igora Matoviča (Martin Fecko bude za), ani celý opozičný Smer-SD.
Otázny ešte zostáva postup štyroch poslancov OKS. Podpredseda strany Ondrej Dostál pre TASR povedal, že sa na hlasovaní neplánuje zúčastniť. Poslanci SNS síce na hlasovaní budú, no eurovalu povedia nie. "Tento megapodvod nepodporíme," vyhlásil šéf národniarov Ján Slota, ktorý si myslí, že koalícia skončí. Tri koaličné strany teda nemôžu v tejto konštelácii nahromadiť 76 hlasov potrebných na schválenie eurovalu.
Po neúspešnom hlasovaní bude podľa Bugára nasledovať rokovanie troch koaličných strán. "Sadneme si a budeme rozmýšľať, ako ďalej," povedal líder Mostu-Híd, ktorý však odmieta špekulovať, čo bude. Nevylúčil ani predčasné voľby, ktoré by sa mohli uskutočniť na jar. "Ak sa nevieme dohodnúť, tak predčasné voľby budú čo najskôr, ale tam ešte nie sme," poznamenal. Na otázku, či si vie predstaviť vládu so Smerom-SD, odpovedal jasným nie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies