Bratislavskú mestskú časť Nové Mesto budú od augusta upratovať bezdomovci

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 14:09 • 2 min
Bratislavskú mestskú časť Nové Mesto budú od augusta upratovať bezdomovci

BRATISLAVA - Od začiatku augusta budú bezdomovci upratovať a upravovať bratislavskú mestskú časť Nové Mesto.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval novomestský hovorca Marek Tettinger. Ľudia bez domova, ktorí navštevujú denné centrum Domec na Mýtnej ulici, dostanú šancu zlepšiť si pracovné návyky, zarobiť si peniaze na zlepšenie životnej situácie, ale aj naštartovať sa v procese začlenenia do spoločnosti. "Okrem upratovania ich zapojíme do natierania zábradlia ako aj do čistenia podchodu na Trnavskom mýte,” povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

 

Marek Tettinger ďalej uviedol, že projekt pre ľudí bez domova organizuje mestská časť Nové Mesto v spolupráci s Občianskym združením (OZ) Vagus a trvať bude do konca novembra. Čistenie bude trikrát do týždňa a ľudia budú upratovať šesť hodín denne. Sergej Kára z OZ Vagus spomenul, že na jednej pracovnej zmene bude pracovať šesť ľudí. Za prácu budú bezdomovcom platiť približne 2,60 eur za hodinu. Zamerajú sa aj na pozemky, ktoré nepatria mestskej časti, ale sú na jej území a vyžadujú si starostlivosť. Ľuďom, ktorí sa do projektu zapoja, bude pri upratovaní pomáhať pracovný terapeut. Podľa hovorcu na projekt vyčlenili 6 000 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona