BBC plánuje spracovať ďalších sedem drám od Agathy Christie

NETKY.SK • 24 August 2016, 15:06 • 2 min
BBC plánuje spracovať ďalších sedem drám od Agathy Christie

LONDÝN - Britská televízia BBC plánuje v najbližších štyroch rokoch spracovať ďalších sedem drám od anglickej spisovateľky Agathy Christie.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie prišlo po diváckom úspechu minisérie A neostal ani jeden (2015), ktorá je adaptáciou rovnomenného románu známeho aj ako Desať malých černoškov. Projekty vzniknú v spolupráci televíznej stanice BBC One a spoločnosti Agatha Christie Limited, ktorá spravuje knižné a mediálne práva k autorkiným dielam, pričom zatiaľ sú potvrdené adaptácie titulov Ordeal by Innocence (v češtine vyšla ako Zkouška neviny, pozn. red.), Nakoniec príde smrť a Vraždy podľa abecedy.


Prvým dielom, ktoré by sa z ohlásených projektov malo dostať na televízne obrazovky, bude spomínané Ordeal by Innocence. Produkciu zastrešuje spoločnosť Mammoth Screen, pričom do projektu sa zapojí aj Sarah Phelps. Tá pre BBC prepísala autorkinu tvorbu aj pre menovanú minisériu A neostal ani jeden, ako aj pre pripravovanú dvojdielnu adaptáciu poviedky Witness for the Prosecution (v češtine vyšla ako Svědek obžaloby, pozn. red.) s Tobym Jonesom, Andreou Riseborough, Kim Cattrall, Davidom Haigom, Billym Howleom a Monicou Dolan.

 

img

Anglická spisovateľka Agatha Christie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies