BBC odmieta zaplatiť odškodné Cliffovi Richardovi

NETKY.SK • 7 December 2016, 19:01 • 2 min
BBC odmieta zaplatiť odškodné Cliffovi Richardovi

LONDÝN - Britská televízna a rozhlasová spoločnosť BBC odmieta zaplatiť odškodné anglickému spevákovi Cliffovi Richardovi, ktorý na ňu podal žalobu za odvysielanie policajnej razie v jeho dome v roku 2014. Predstavitelia BBC to uviedli v súdnych dokumentoch, ktorými zareagovali na žalobu 76-ročného interpreta.

slovakia

left justify in out

Razia bola súčasťou vyšetrovania speváka, ktorý v tom čase čelil obvineniam zo sexuálneho zneužitia maloletého chlapca. Incident sa údajne stal v 80. rokoch minulého storočia. Prokuratúra však prípad uzavrela s tým, že voči spevákovi neexistuje dostatok dôkazov. Polícia grófstva South Yorkshire a neskôr aj BBC sa Richardovi za nepríjemnosti ospravedlnili. Spevák sa viackrát vyjadril, že dvojročné vyšetrovanie a medializácia kauzy mu spôsobili psychickú ujmu a následne v júli podal na obe inštitúcie žalobu, pričom žiada bližšie nešpecifikované odškodné.


Cliff Richard, vlastným menom Harry Rodger Webb, je jedným z najúspešnejších britských hudobníkov. Počas kariéry vydal 45 štúdiových albumov, 11 živých nahrávok, 15 kompilácií či 46 EP nahrávok. Je držiteľom troch BRIT Awards vrátane ceny za mimoriadny prínos hudbe, ktorú dostal v roku 1989. O šesť rokov neskôr mu britská kráľovná udelila titul rytiera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies