BBC nakrúti seriálovú adaptáciu románu Bedári

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 10:39 • 2 min
BBC nakrúti seriálovú adaptáciu románu Bedári

LONDÝN - Britská televízna stanica BBC pripravuje seriálovú adaptáciu románu Bedári (1862) francúzskeho spisovateľa Victora Huga. Novinka bude mať šesť epizód a o jej spracovanie sa postará scenárista Andrew Davies, ktorý stojí za projektmi ako Dom z kariet (2013) alebo War and Peace (2016). Na projekte sa bude podieľať americký producent Harvey Weinstein, ktorý zabezpečí jeho distribúciu do USA a Číny.

slovakia

left justify in out

Román Bedári je jedným z najznámejších literárnych diel 19. storočia a podáva kritický pohľad na vtedajšiu francúzsku spoločnosť. Dočkal sa mnohých televíznych a seriálových adaptácií, pričom BBC vysielala jeho seriálovú adaptáciu v roku 1967 v hlavnej úlohe so zosnulým hercom Frankom Finlayom. Dielo sa v roku 1980 dočkalo aj svojej muzikálovej podoby, pričom na filmové plátna ju v roku 2012 preniesol Tom Hooper. V snímke sa predstavili Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne či Anne Hathaway, ktorá získala Oscara za stvárnenie prostitútky Fantine.

 

Ako uviedol Weinstein, novinka od BBC bude moderná, ale zároveň bude rešpektovať predlohu. ”Bude to silná a vážna dráma, ktorá bude vzhľadom na veci, ktoré sa dnes vo svete dejú, aktuálna aj v súčasnosti,” uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies