BBC nakrúti dokument o Weinsteinovi

NETKY.SK • 18 December 2017, 12:34 • 2 min
BBC nakrúti dokument o Weinsteinovi

BRATISLAVA - Film by mal obsahovať rozhovory s herečkami, ktoré prehovorili o svojich skúsenostiach s producentom, ako aj vyjadrenia ďalších ľudí z Hollywoodu. Odvysiela ho stanica BBC Two.

slovakia

left justify in out

Britská televízia BBC plánuje nakrútiť dokumentárny film o škandále amerického producenta Harveyho Weinsteina. Má vzniknúť pod režisérskou taktovkou Ursuly Macfarlane a bude spadať do sekcie pre prírodopisné a faktografické programy.


Dokument s pracovným názvom Weinstein sa zameria nielen na škandál, ktorý v ostatných mesiacoch otriasol filmovým priemyslom, ale aj na spôsoby, akými producent svoje činy zakrýval, a kultúru vykorisťovania a sexizmu v Hollywoode od počiatkov štúdiového systému v 30. rokoch minulého storočia.

 

Podľa Toma McDonalda z uvedenej produkčnej sekcie bude snímka klásť "náročné a provokatívne otázky o spoluvine, cene mlčania a škodlivých účinkoch moci. Film sľubuje úplný pohľad na Weinsteinov škandál. Tak, ako bude detailne odhaľovať príbeh minulých mesiacov, sa tiež bude venovať minulosti, rozpovie príbehy o zneužívaní v Hollywoode od jeho začiatkov a zmapuje Weinsteinov vzostup za posledné desaťročia," uviedol McDonald.

Weinstein je hlavnou postavou rozsiahleho škandálu súvisiaceho so sexuálnym obťažovaním v Hollywoode. V tejto súvislosti sa proti nemu vyslovili desiatky žien vrátane herečiek Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux, Salmy Hayek či Kate Beckinsale. Tie prehovorili po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino či Rosanny Arquette. Niekoľko žien vrátane herečky Rose McGowan ho obvinilo aj zo znásilnenia. Weinstein "akékoľvek obvinenia zo sexu bez súhlasu oboch strán" a možnú odvetu za odmietnutie takéhoto styku odmieta. Hollywoodskeho producenta v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho napadnutia vyšetrujú v USA aj vo Veľkej Británii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies