BBC: Chlapec s igelitovým dresom Messiho je z Afganistanu

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:52 • 2 min
BBC: Chlapec s igelitovým dresom Messiho je z Afganistanu

LONDÝN – Celý svet hľadal malého chlapca, ktorého fotografia v improvizovanom argentínskom drese Lionela Messiho vyrobený z igelitovej tašky zaplavila sociálne siete.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň sme vás informovali o malom chlapcovi z irackého mesta Duhok. Počas upynulých dní sa z Iraku ozval chlapec, ktorý tvrdí, že tým fanúšikom je on.

Kurdská televízna stanica Kurdistan24tv oznámila, že našla malého chlapca, ktorého ešte pred dvoma rokmi odfotili v igelitovej taške s nápisom Messi. Chlapec sa volá Homid a žije v meste Duhok v irackom regióne Kurdistan. Zúriaca vojna v uplynulých rokoch úplne zničila celú túto oblasť.

Kurdistan24tv zverejnila video, v ktorom Homid hovorí, že fotografia je už dva roky stará. Hovorí tiež, že si vyrobil dres Lionela Messiho, lebo je jeho veľkým fanúšikom.

 

img

 

Britská BBC prišla s novými informáciami

Britská stanica BBC však toto tvrdenie napadla a priniesla nové informácie o skutočnej totožnosti malého chlapca. Podľa ich informácií by malo ísť o 5-ročného chlapca menom Murtaza Ahmadi, ktorý pochádza z vidieckej oblasti v Afganistane.

"Afgánec Azim Ahmadi, ktorý žije v Austrálii, zverejnil fotky svojho synovca Murtaza, o ktorom tvrdí, že je chlapcom z fotiek na internete," informuje BBC. "Porovnanie fotografií tajomného Messiho fanúšika a mladého Murtaza ukazuje veľmi veľkú podobnosť."

 

img

Strýko Azim povedal: "Tento malý chlapec miluje futbal a Messiho. My mu nedokážeme kúpiť Messiho dres, pretože ja som iba obyčajný farmár. Deti sa teda rozhodli vyrobiť si ho z igelitovej tašky."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies