Bazilej prekvapil Bayern 1:0, Marseille si rovnako poradila s Interom

NETKY.SK • 23 Február 2012, 08:21 • 2 min
Bazilej prekvapil Bayern 1:0, Marseille si rovnako poradila s Interom

Bazilej prekvapil Bayern 1 0, Marseille si rovnako poradila s Interom - Futbal Futbalisti FC Bazilej zvíťazili v stredajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov nad favorizovaným Bayernom Mníchov 1 0. Rovnakým výsledkom skončil aj druhý duel medzi Olympi

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Bazilej zvíťazili v stredajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov nad favorizovaným Bayernom Mníchov 1:0. Rovnakým výsledkom skončil aj druhý duel medzi Olympique Marseille a Interom Miláno. O jediný gól v Bazileji sa postaral štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času striedajúci Valentin Stocker. Na marseillskom Stade de Velodrome diváci na víťazný zásah Dedeho Ayewa dokonca čakali až do nadstaveného času. Odvetné zápasy sú na programe zhodne 13. marca v Mníchove, respektíve Miláne.
      Hráči švajčiarskeho šampióna sa po postupe zo základnej skupiny na úkor Manchesteru United s chuťou pustili aj do ďalšieho giganta a hoci v úvode mal dve skvelé príležitosti na otvorenie skóre hosťujúci Ribery, následne gólmana Bayernu Neuera spasila dvakrát iba konštrukcia jeho bránky. Napriek viacerým dobrým šanciam na oboch stranách zostal bezgólový stav až do záverečných minút súboja a to hlavne skvelému výkonu brankára švajčiarskeho tímu Yanna Sommera. Dvojica striedajúcich posíl z lavičky domácich sa ale predsa len postarala o šokujúci gól, keď Stocker po výbornej prihrávke Jacquesa Zoua Daogariho prestrelil loptu pomedzi nohy Neuera.
      Ayew profitoval z centra po rohu Valbueny a Interu už nezostal prakticky žiadny čas na odpoveď. Európsky šampión z roku 2010 sa pritom v druhom polčase postupne vyťahoval z defenzívy, no proti výborne zorganizovanej domácej obrane si nedokázal vypracovať čisté šance. Ešte v úvode síce Forlan prinútil z nebezpečnej vzdialenosti domáceho brankára Steva Mandandu vyškrabávať loptu nad brvno, no viacej príležitostí bolo pred milánskou bránkou. V závere sa už zdalo, že Inter si domov odvezie perspektívny výsledok, no Ayew si výborne načasoval nabehnutie na loptu z rohu a prehlavičkoval brankára Julia Cesara a odsúdil zverencov trénera Claudia Ranieriho na šiestu prehru v uplynulých siedmich vystúpeniach.

      sumáre 1. zápasov osemfinále LM 2011/2012:
      FC Bazilej - Bayern Mníchov 1:0 (0:0)
      Gól: 86. Stocker. ŽK: Abraham - Müller. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.)
      zostavy:
      Bazilej: Sommer - Steinhöfer, Abraham, Dragovič, Joo Ho -Shaqiri (83. Zoua Daogari), Huggel, Xhaka, Frei (66. Stocker) - Streller, Frei (89. Cabral)
      Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Tymoščuk, Alaba - Robben, Kroos (89. Olič), Ribery (71. Müller) - Gomez

      Olympique Marseille - Inter Miláno 1:0 (0:0)
      Gól: 90.+2 D. Ayew. ŽK: Diawara - Zarate, Chivu, Stankovič. Rozhodoval: Cakir (Tur.)
      zostavy: 
      Marseille: Mandanda - Azpilicueta (80. Fanni), Diawara, Nkoulou, Morel - Diarra, Cheyrou (84. Kabore), Amalfitano, Valbuena, D. Ayew - Brandao (73. J.J. Ayew)
      Inter: Cesar - Maicon (46. Nagatomo), Lucio, Samuel, Chivu - Stankovič, Cambiasso, Zanetti, Sneijder - Zarate (63. Obi), Forlan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies