Bažant Kinematograf zavŕšil jedenástu sezónu

NETKY.SK • 14 September 2013, 17:08 • 2 min
Bažant Kinematograf zavŕšil jedenástu sezónu

BRATISLAVA - Filmovú projekciu 2013 vytváralo tradične päť českých a slovenských celovečerných filmov, bonusom bola špeciálna kolekcia krátkych filmov z dielne významných slovenských tvorcov.

slovakia

left justify in out

Najväčší letný filmový festival Bažant Kinematograf ukončil 9. septembra svoju cestu po Slovensku. Počas tohtoročnej sezóny, ktorá sa začala 21. júna, navštívil 36 miest. Projekcie českých a slovenských filmov si prišlo pozrieť takmer 44.000 divákov. "K nim sa tento rok pridalo okolo 12.500 divákov, ktorí navštívili filmové večery Bažant Kinematografu realizované počas niekoľkých týždňov na Magio plážach v Bratislave a v Košiciach," TASR informovala Ľubica Orechovská, koordinátorka projektu.

Filmovú projekciu 2013 vytváralo tradične päť českých a slovenských celovečerných filmov, bonusom bola špeciálna kolekcia krátkych filmov z dielne významných slovenských tvorcov. Okrem typických retroautobusov Škoda RTO sa pod hlavičkou letného filmového projektu predstavili s vlastným programom aj dve letné kiná, zriadené so špeciálnym a rôznorodým programom na mestských plážach v Bratislave (po tretí raz) a v Košiciach (premiérovo). "Spolu sa v týchto dvoch mestách odohralo vyše 50 premietacích večerov," doplnila.

Najnavštevovanejším filmom sa stala snímka Lóve, pozrelo si ju 10.960 divákov. Na druhom mieste skončil film U mě dobrý (7160 divákov), tretia priečka patrí Viditeľnému svetu (5940) a piatou najnavštevovanejšou snímkou je Polski film (5830).

Všetky projekcie sa realizovali bez vyberania vstupného. "Na príprave väčšiny zastávok spolupracujú jednotlivé mestá, ich mestské úrady a kultúrne centrá," poznamenala Orechovská. Ako ďalej uviedla, najnavštevovanejšími mestami tohto ročníka sa aj vďaka peknému počasiu na uvedených zastávkach stali Prešov (3700), Ružomberok (2550), Trnava (2200).

Bažant Kinematograf navštívil medzinárodný filmový festival Art Film Fest v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne, kde premietal samostatný program, a tradične, takmer tri celé noci, ponúkal špeciálny výber filmov aj na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies