Bayern zahadzoval šance,Mönchengladbach trestal

NETKY.SK • 8 December 2019, 12:31 • 2 min
Bayern zahadzoval šance,Mönchengladbach trestal

MÖNCHENGLADBACH - Iba málokto by pred touto sezónou očakával, že po štrnástich ligových kolách budú na čele tabuľky nemeckej I. bundesligy futbalisti Borussie Mönchengladbach.

slovakia

left justify in out

Ešte menej ľudí by zrejme tipovalo Bayern Mníchov na 7. priečke. Bavori získali titul v uplynulých siedmich ročníkoch, tentoraz však musia korigovať ambície, keď majú na konte už štyri prehry, rovnako ako za celú minulú sezónu. Za lídrom zaostávajú sedem bodov. Druhý neúspech za sebou utrpeli v sobotu na ihrisku Mönchengladbachu (1:2).

 

Bayern pritom viedol od 49. minúty zásluhou Ivana Perišiča. Náskok však neudržal, v 60. minúte vyrovnal Ramy Bensebaini, ktorý v nadstavenom čase zápasu premenil pokutový kop a stal sa hrdinom domácich. "Bayern má silné mužstvo a zaslúži si rešpekt. Dokážu dominovať v každom zápase, my sme však boli pripravení a bojovali sme až do konca," uviedol hlavný strojca úspechu domácich. Keď sa už zdalo, že duel skončí remízou, do pokutového územia Bayernu sa vrútil Marcus Thuram, ktorého nekompromisne "skosil" Javi Martinez. Za nešetrný zákrok videl druhú žltú kartu, no viac ho mohol mrzieť nariadený pokutový kop. "Samozrejme, je to frustrujúce. Mali sme mnoho šancí, ale nepremenili sme ich, čím sme udržali súpera v hre. Pozitívne je aspoň to, že sme hrali dobre," zhodnotil duel na oficiálnom webe Bayernu tréner Mníchovčanov Hansi Flick.

 

Zahodené šance skloňovali aj hráči Bayernu. Rovnako ako minulý týždeň proti Leverkusenu, ich snaha vyšla naprázdno. V oboch prípadoch pritom nepodali zlý výkon. "Som nesmierne sklamaný. Už po polčase sme mali vyhrávať. Opäť sme hrali dobre a opäť nič z toho," posťažoval sa obranca Joshua Kimmich.

 

Mönchengladbach natiahol domácu víťaznú šnúru na šesť zápasov. Po trojbodovm zápise proti úradujúcemu majstrovi spadol trénerovi Marcovi Roseovi kameň zo srdca: "Bol to veľmi náročný duel. Chvalabohu mal dva polčasy, pretože v prvom sme boli hrozní. Neverili sme si a Bayern z toho ťažil, našťastie nepremenil svoje šance. Gól v úvode druhého polčasu nás zaskočil, ale potom sme sa zlepšili. Vyrovnali sme z rohu a začali hrať tak, ako sme si to predstavovali."

 

Súčasťou tímu Borussie je aj slovenský reprezentant László Bénes. Dvadsaťdvaročný stredopoliar sa v tejto sezóne vypracoval do základnej zostavy, podpísal nový kontrakt a predstavil sa aj v sobotu proti Bayernu. Na trávniku pobudol do 58. minúty, keď ho nahradil Breel Embolo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies