Bayern vyučoval Olympiakos po zmene strán, Guardiola: "Nemali šancu"

NETKY.SK • 17 September 2015, 11:00 • 2 min
Bayern vyučoval Olympiakos po zmene strán, Guardiola: "Nemali šancu"

PIREUS - Futbalisti Bayernu Mníchov vstúpili do nového ročníka Ligy majstrov triumfom 3:0 na ihrisku Olympiakosu Pireus. Duel F-skupiny rozhodli Bavori tromi gólmi po zmene strán, keď potvrdili svoju hernú prevahu a našli recept na španielskeho brankára domácich Roberta Jimeneza.

slovakia

left justify in out

Dvojgólovým hrdinom duelu sa stal Thomas Müller, hoci jeho prvý zásah patril do kategórie šťastných - v 52. minúte poslal z pravej strany do šestnástky súpera skôr center ako strelu, no lopta pristála až za chrbtom brankára v sieti. "Držali sme loptu v moci, pripravovali si šance a domácim sme nedali šancu, aby nás nejako ohrozili. Som rád za dva góly Müllera, má kvalitu na to, aby takto skóroval. Ale potešil ma celý tím," hodnotil kouč Bayernu Pep Guardiola.

 

Mníchovčania sa ale napriek prevahe definitívne upokojili až v samom závere, keď ich víťazstvo potvrdil najskôr Mario Götze v 89. minúte a druhým zásahom Müller v nadstavenom čase z penalty. Olympiakos tak až do konca mohol veriť v prekvapenie, to ale neprišlo a tréner Silva konečné skóre prehĺtal veľmi ťažko: "Nepochybne je tento výsledok z nášho pohľadu neférový. V prvom polčase to bol vyrovnaný zápas a spôsob, akým sme dostali prvý gól, bol veľmi nešťastný."

 

Na štadióne Georgiosa Karaiskakisa sa presadil favorit, no Guardiola upozornil, že triumf neberie ako samozrejmosť. "Viem, že pre ľudí je to akoby automatické, že Bayern nad Olympiakosom vyhral. Ale pre mňa nie. Stačí sa pozrieť, aké výsledky tu vo vlaňajšom ročníku dosiahli Atletico Madrid, Juventus Turín a Malmö," odkázal španielsky tréner na vlaňajšie prehry spomínaných troch celkov na gréckej pôde v Lige majstrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies