Bayern vykúpil Lewandowski, Ancelotti: Teší ma len výsledok

NETKY.SK • 21 Január 2017, 12:32 • 2 min
Bayern vykúpil Lewandowski, Ancelotti: Teší ma len výsledok

FREIBURG - Futbalisti Bayernu Mníchov nepripustili v úvodnom ligovom zápase po zimnej prestávke stratu bodov. Na ihrisku Freiburgu to síce vyzeralo na deľbu bodov až do nadstaveného času, napokon však kanonier Robert Lewandowski vystrieľal "Bavorom" tri body.

slovakia

left justify in out

Domáci mali v zápase 17. kola nemeckej Bundesligy raketový vstup, už v štvrtej minúte sa po krásnej kombinácii presadil Janik Haberer. Vedenie Freiburgu trvalo do 35. minúty, o vyrovnávajúci gól sa postaral v 35. minúte volejom Lewandowski. Poľský útočník napokon zariadil víťazstvo hostí, v prvej minúte nadstaveného času si vo "vápne" dokázal aj napriek prevahe súperových obrancov spracovať loptu a na jeho strelu nedokázal už brankár zareagovať. "Nemôžeme byť nahnevaní. Majú proste hráčov ako Lewandowski, sú to špičkoví futbalisti. Moji zverenci hrali veľmi dobre, ale teraz sa už musíme pozerať ďalej," povedal po stretnutí tréner Freiburgu Christian Streich.

 

Lewandowski potvrdzuje aj po zimnej prestávke výbornú streleckú formu, v 17 stretnutiach zaznamenal 14 gólov. "Musíte hrať jednoducho. Chcel som prihrať loptu spoluhráčom, ale žiaden tam nebol. Tak som to skúsil a padlo to tam. Bol to záverečný útok zápasu, bolo potrebné skúsiť všetko možné. Nevystrelil som ideálne, ale gól je gól a tri body sú tri body," citovala agentúra DPA autora oboch gólov Bayernu. Lewandowski sa stal zároveň druhým najlepším zahraničným strelcom v bundesligových dejinách, aktuálne má na konte 135 gólov. Na prvého Claudia Pizzara stráca 55 presných zásahov.

 

Mníchovčania získali trináste víťazstvo v sezóne a pred RB Lipsko majú na čele priebežne náskok šiestich bodov. Nováčik má však duel k dobru, v sobotu doma privíta Eintracht Frankfurt. Bayern je po polovici sezóny na prvom mieste už 22-krát v histórii, v osemnástich prípadoch bol z toho napokon majstrovský titul. "Nemôžem byť spokojný so spôsobom ako sme vyhrali, potešil ma len výsledok. Nehrali sme dobre, hlavne v prvom polčase. Páčila sa mi vôľa a charakter hráčov. Vďaka tomu sme zvíťazili," zhodnotil zápas tréner Bayernu Carlo Ancelotti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies