Bayern vyčká s oslavami 25. titulu, Rummenigge: Všetko má svoj čas

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 09:44 • 2 min
Bayern vyčká s oslavami 25. titulu, Rummenigge: Všetko má svoj čas

MNÍCHOV - Oslava rekordného titulu ešte nie je na programe dňa, v hre je totiž prestížne treble. Futbalisti Bayernu Mníchov v nedeľu štyri kolá pred koncom nemeckej bundesligy získali 25. majstrovský titul, hoci nehrali. Do karát im zahrala prehra Wolfsburgu na ihrisku Borussie Mönchengladbach 0:1, po ktorej majú Bavori pred "vlkmi" na čele tabuľky už nedostižný náskok 15 bodov.

slovakia

left justify in out

Tretí titul za sebou je teda v suchu, ale v hre je ešte Nemecký pohár a najmä Liga majstrov. V oboch súťažiach je Bayern v semifinále, v pohári DFB sa stretne s Borussiou Dortmund a v boji o finále LM ho čaká slávna Barcelona. Práve tá, ktorú k mnohým trofejam (14) priviedol tréner Pep Guardiola, teraz hrdina Bayernu. S Bavormi získal už druhý titul v rade a je pred ním úloha napodobniť rok 2013, keď treble uskutočnil kouč Jupp Heynckes.

 

Prvýkrát od roku 1989 získal Bayern titul v deň, keď nehral bundesligový zápas. Vtedy sa mohol tešiť po remíze Kolínu so Stuttgartom dve kolá pred koncom. Zo zisku majstrovského pohára sa teší tretíkrát v rade. "Je to čosi úžasné. Rok po MS, na ktorých hralo mnoho našich hráčov, si počínali excelentne. Veľké oslavy samozrejme budú, ale všetko má svoj čas a miesto," povedal pre klubový web šéf predstavenstva bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

 

Bayern prekonáva aj nepriazeň osudu, keď má viacero zranených hráčov. Momentálne napríklad chýbajú hviezdy Arjen Robben či Franck Ribery, káder je ale dostatočne široký a kvalitný. "Je fantastické vyhrať trikrát za sebou ligu s Bayernom. Dnes je veľmi šťastný deň," povedal jeden z momentálne zranených stredopoliarov Javi Martinez.

 

Bayern v lige v tejto sezóne prehral len dvakrát a v 30. kolách inkasoval iba 13 gólov. To je rekord súťaže.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona