Bayern vstúpil úspešne do nového ročníka Bundesligy

NETKY.SK • 10 August 2013, 15:10 • 2 min
Bayern vstúpil úspešne do nového ročníka Bundesligy

MNÍCHOV - Borussiu Mönchengladbach zdolal gólmi Mandžukiča, Robbena a Alabu 3:1. Za hostí skóroval Dante.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Bayernu Mníchov vykročili za obhajobou titulu v nemeckej bundeslige víťazstvom 3:1 nad Borussiou Mönchengladbach. 

Favorit už po štvrťhodine viedol dvojgólovým rozdielom po presných zásahoch Robbena a Mandžukiča. Dante v závere prvého polčasu síce vlastným gólom dal Borussii nádej na prekvapenie, tá ale zhasla po dvojici pokutových kopov pre bavorský klub v 68. a 69. minúte. Prvú penaltu síce Mülllerovi gólman Ter Stegen chytil, po následnej ruke obrancu v šestnástke však nasledovala ďalšia a Alaba sa už nepomýlil.

Stretnutie malo aj jedného jubilanta, keď domáci Bastian Schweinsteiger nastúpil na svoj 300. bundesligový zápas. "Myslím, že so štartom do novej sezóny môžme byť spokojní. Na začiatku je dôležité víťazstvo, postupne príde aj stabilita výkonov. Pre sebavedomie tímu to bolo dôležité víťazstvo," povedal po zápase predseda predstavenstva FC Bayern Mníchov Karl-Heinz Rummenigge.

"Prvý polčas a úvodnú pätnásťminútovku druhej časti sme mali hru pod kontrolou. Potom sa zápas vyrovnal," krátko zhodnotil duel tréner Bavorov Pep Guardiola, ktorý zažil ligový debut na lavičke úradujúceho držiteľa treble (Liga majstrov, nemecká bundesliga, Pohár DFB). "Je dôležité, že sme vyhrali a získali tri body," povedal kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Nebolo to ešte stopercentné, ale naša hra sa v priebehu pár týždňov určite zlepší," dodal holandský krídelník Arjen Robben.

Nemecká bundesliga - 1. kolo:

Bayern Mníchov – Borussia Mönchengladbach 3:1 (2:1)

Góly: 12. Robben, 16. Mandžukič, 69. Alaba (z 11m) – 41. vlastný Dante



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona