Bayern vrátil Arsenalu prehru aj s úrokmi, Guardiola: Mužstvo zreje

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:29 • 2 min
Bayern vrátil Arsenalu prehru aj s úrokmi, Guardiola: Mužstvo zreje

MNÍCHOV - V šlágri stredajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 "vybavil" Bayern Mníchov londýnsky Arsenal už prvom polčase, po ktorom viedol presvedčivo 3:0. Bavori napokon triumfovali 5:1 a vrátili súperovi prehru 0:2 aj s úrokmi, vďaka čomu sa výrazne priblížili k postupu do jarného osemfinále.

slovakia

left justify in out

Bayern vedie tabuľku F-skupiny so ziskom 9 bodov a s lepším skóre pred Olympiakosom Pireus, ktorý si doma poradil s Dinamom Záhreb 2:1. Situácia trojbodového Arsenalu Londýn a chorvátskeho šampióna vyzerá z hľadiska postupových ambícií hrozivo.

 

Inštinkt "zabijaka" už v 10. minúte ukázal poľský kanonier v službách Bayernu Robert Lewandowski, keď hlavičkou prekonal Petra Čecha v bráne "Gunners". V 29. minúte aj so šťastím po teči protihráča zvýšil Thomas Müller a v 44. minúte utešenou strelou zrazil hostí do kolien aj David Alaba. V druhom dejstve už na 4:0 zvýšil Arjen Robben a líder Bundesligy tak dokonale dal zabudnúť na predchádzajúcu prehru na Emirates Stadium. Debakel v 69. minúte zmiernil hosťujúci Olivier Giroud, ale posledné slovo mal v 89. minúte opäť Müller. Bavori sú de facto už v osemfinále. Zverenci trénera Pepa Guardiolu by o postup prišli len vtedy, ak by prehrali oba zostávajúce zápasy a ten s Dinamom Záhreb 0:6 a vyššie.

 

"Mužstvo ukázalo správnu reakciu. V Londýne sme prehrali, no dnes hráči odviedli skvelú prácu vyšperkovanú výborným výkonom. Pristúpili k tomuto zápasu ako k finále. Prvým gólom sme Arsenal načali a hralo sa nám ľahšie. Víťazstvom sme urobili veľký krok vpred, sme skutočne blízko postupu. Ale nezastavíme sa, chceme vyhrať skupinu a na to musíme zvíťaziť v ďalšom zápase nad Olympiakosom," uviedol Guardiola, podľa ktorého je jeho mužstvo vo vrcholnej forme. "Som v Bayerne tri roky a cítim, že mužstvo zreje ako víno. Momentálne zo seba vydáva to najlepšie, čo v ňom je. Vidno, ako sa od zápas k zápasu zlepšuje. Prehra v Londýne bola na niečo dobrá. Ukázala nám totiž veci, na ktorých ešte musíme pracovať, ale nie je dôvod niečo uponáhľať. Je november, máme dostatok času zosúladiť systém, aby fungoval čo najlepšie v rozhodujúcich fázach sezóny, ktoré prídu na jar," dodal Guardiola.

 

Jeho francúzsky kolega Arsene Wenger po debakli v bavorskej metropole uznal kvality Bayernu. "Hrali sme proti nabudenému súperovi, ktorý sa nám chcel revanšovať. Musím však byť kritický smerom k môjmu mužstvu, ktoré Bayernu zjednodušilo cestu za tromi bodmi. Naša defenzíva dnes neexistovala a pokiaľ sa takéto výkony budú opakovať, nikam sa neposunieme. Na tento zápas musíme čo najrýchlejšie zabudnúť, pretože sme v ňom neukázali nič pozitívne, na čom by sa dalo stavať," hneval sa Wenger, ktorý realisticky odhadol postupové šance jeho tímu: "Nejaké existujú, ale sú minimálne. Samozrejme, že keď budeme hrať takto, tak sa rozplynie aj tá najmenšia nádej. V tejto chvíli nám neostáva nič iné, ako sa postaviť čelom k realite a rýchlo sa preladiť na Premier League."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies