Bayern v osemfinále Eurocupu, tréner chváli Gavela

NETKY.SK • 12 Február 2015, 13:16 • 2 min
Bayern v osemfinále Eurocupu, tréner chváli Gavela

MNÍCHOV - V šestnástke najlepších tímov druhej najvýznamnejšej európskej klubovej súťaže Eurocupu je už so svojím nemeckým tímom Bayern Mníchov aj slovenský basketbalista Anton Gavel.

slovakia

left justify in out

V K-skupine medzi 32 najúspešnejšími mužstvami vyhrali Bavori všetkých šesť stretnutí, v marcovom osemfinále na odvetu na nich čaká španielska Valencia, druhý tím N-skupiny (bilancia 3-3).

 

Tridsaťročný rozohrávač Gavel zasiahol do všetkých šiestich duelov, v ktorých odohral priemerne 30:44 min a dosiahol 6,8 bodu, 3 doskoky a 3,8 asistencie. V stredu v záverečnom vystúpení proti rovnako nemeckému Bambergu (87:63) stabilný člen základnej päťky trénera Svetislava Pešiča dal sedem bodov, pridal po dve asistencie a získané lopty. "Inkasovali sme dovedna iba 63 bodov, v druhej štvrtine dokonca len deväť, takže obrana dnes rozhodla o víťazovi tohto duelu. Dobre sme začali a rýchlo sme si vypracovali náskok. Bolo pre nás dôležité postúpiť do osemfinále bez prehry, čo sa aj podarilo," komentoval na klubovom webe Anton Gavel. Kouč Pešič na jeho stredajší spoľahlivý výkon v defenzíve reagoval takto: "Hral ukážkovo. Brada Wanamakera, bez debaty jedného z najlepších hráčov v Nemecku, totálne vypojil z hry." 

 

Bayern odštartoval sezónu pod európskymi košmi v prestížnej Eurolige, po nepostúpení zo základnej skupiny sa presunul do Eurocupu, kde chce ísť čo najďalej. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona