Bayern v Ingolstadte s ďalšou šancou na predčasný titul

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 10:37 • 2 min
Bayern v Ingolstadte s ďalšou šancou na predčasný titul

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov po neúspešnej misii v Lige majstrov stále môžu na konci tejto sezóny oslavovať zisk cenného double.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Pepa Guardiolu majú v sobotu znovu šancu spečatiť zisk štvrtého majstrovského titulu po sebe, čo sa nepodarilo ešte žiadnemu inému bundesligovému klubu. "Die Roten" sa od 15.30 h predstavia na ihrisku Ingolstadtu v zápase predposledného 33. kola. Mníchovčania majú na prvom mieste v tabuľke päťbodový náskok pred Borussiou Dortmund, na zisk primátu teoreticky môžu aj prehrať. Pravda, Borussia si v tom prípade nesmie pripísať viac ako bod vo Frankfurte, kde domáci Eintracht bude bojovať o záchranu.

Bayern je aj vo finále domácej pohárovej súťaže DFB-Pokal, v súboji o trofej sa 21. mája v Berlíne stretne s Dortmundom. V semifinále Ligy majstrov bolo nad jeho sily Atlético Madrid po výsledkoch 0:1 vonku a 2:1 doma. "Proti Atléticu sme skúsili všetko, ale nanešťastie to nestačilo. Je to veľké sklamanie, že sme skončili. Stále však môžeme po sezóne oslavovať, stále môžeme mať double," povedal defenzívny univerzál Philipp Lahm.

Tréner Bayernu Pep Guardiola, ktorý vedie Mníchovčanov od sezóny 2013/2014, má na dosah tretí nemecký primát v tretej sezóne na lavičke tohto klubu. Po aktuálnom ročníku španielsky kormidelník zamieri do anglického Manchestru City. Pokiaľ bavorský veľkoklub v sobotu uspeje, získa 25. titul v bundeslige a 26. celkovo (aj s prvenstvom v sezóne 1931/1932). Mníchovčania už neprekonajú rekordných 91 bodov zo sezóny 2012/2013 (dvoma víťazstvami dosiahnu maximálne 88). Už teraz je isté, že Bayern ukončí ročník s tretím najvyšším počtom bodov z ihrísk súperov v bundesligovej histórii - momentálne získali 39. Viac nazbierali tiež hráči bavorského klubu v sezónach 2013/2014 (44) a 2012/2013 (47).

Ingolstadt nie je momentálne v oslnivej forme, vyhral len dva z ostatných desiatich zápasov (2-5-3) a obidva na domácom trávniku. Doma však zverenci odchádzajúceho trénera Ralpha Hasenhüttla v tomto roku ešte neprehrali a v ôsmich dueloch dokázali pozbierať 18 bodov za päť víťazstiev a tri remízy. Naposledy v domácom prostredí nestačili 19. decembra na Leverkusen (0:1). "Nemyslím si, že hrať totálnu defenzívu proti Bayernu Mníchov je dobrý nápad. Naposledy sme ukázali dobrý výkon, hoci sme nestrelili zaslúžený gól. Ak hráte proti Bayernu, jedinú šancu máte s odvahou a dôrazom," uviedol asistent trénera Ingolstadtu Michel Henke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona