Bayern v Berlíne proti Borussii o sedemnásty Nemecký pohár

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 11:52 • 2 min
Bayern v Berlíne proti Borussii o sedemnásty Nemecký pohár

BERLÍN - Futbalisti Bayernu Mníchov môžu získať druhú vážnu trofej vo vrcholiacej sezóne 2013/2014. Zverencov Pepa Guardiolu po spanilej jazde v domácej bundeslige delí už iba jediné víťazstvo od triumfu v Nemeckom pohári, ale súpera budú mať v krajine najzdatnejšieho - vicemajstra Borussiu Dortmund.

slovakia

left justify in out

Bavori sú obhajcovia trofeje, ktorú získali dovedna šestnásťkrát, Borussia sa dosiaľ tešila z troch úspechov v tejto súťaži. Vlani Bayern zdolal vo finále Stuttgart 3:2, predvlani nestačil práve na Dortmund 2:5. "Azda sa nám teraz znova podarí nadviazať na tento fantastický zápas. Je to duel dvoch najlepších nemeckých tímov. Všetci vieme, aké ťažké je zdolať Bayern Mníchov, ale takisto sme sa už presvedčili, že naň máme," vyhlásil na oficiálnej internetovej stránke súťaže kľúčový stopér Dortmundu Mats Hummels, ktorý pred dvoma rokmi prispel k finálovému triumfu gólom z pokutového kopu. "Nenamietal by som, ak by mal duel rovnaký priebeh aj teraz," dodal s úsmevom. Je otázne, či sa bude môcť na trávniku spoľahnúť na spoluhráča z hrotu útoku Roberta Lewandowského, ktorý dva dni pred pohárovým finále nedokončil tréning. "Bol neverejný, takže sa k tomu nebudeme vyjadrovať," uviedol hovorca BVB Sascha Fligge. Ako je známe, pre 25-ročného poľského kanoniera by malo ísť o posledný duel v osom drese, od leta posilní práve Bayern. 

 

Španielsky tréner Pep Guardiola vedie Bavorov od minulého leta a teraz si premiérovo vychutná atmosféru nemeckého ligového finále. "Teraz už viem, že duely týchto dvoch tímov sú to najlepšie, čo ponúka súčasný nemecký futbal. V Berlíne sa o tom znova presvedčíme. Dá sa to porovnať s El Clásicom, ktoré som zažíval ako tréner Barcelony proti Realu Madrid, aj keď najväčšie španielske derby má oveľa dlhšiu tradíciu a býva aj vyhrotenejšie," citoval web DFB-Pokalu 43-ročného úspešného kouča. 

 

Úvodný výkop finálového duelu DFB-Pokalu naplánovali na sobotu 17. mája a 20.00 h, privíta ho trávnik Olympijského štadióna v Berlíne a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Florian Meyer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies