Bayern ukončil trojzápasovú ligovú sériu bez víťazstva, hrdinom Gnabry

NETKY.SK • 2 December 2018, 09:51 • 2 min
Bayern ukončil trojzápasovú ligovú sériu bez víťazstva, hrdinom Gnabry

BRÉMY - Futbalisti Bayernu Mníchov ukončili trojzápasovú bundesligovú sériu bez víťazstva.

slovakia

left justify in out

O ich triumfe 2:1 na pôde Werderu Brémy rozhodol dvomi gólmi bývalý hráč severonemeckého tímu Serge Gnabry. Úradujúci majster sa v tabuľke posunul na tretie miesto, na vedúcu Borussiu Dortmund, ktorá doma zdolala Freiburg 2:0, však stále stráca deväť bodov.

 

"Pred zápasom sme si naplno uvedomovali, aké je naše postavenie v tabuľke. Každý duel je mimoriadne dôležitý, ak chceme znížiť odstup na najlepšie tímy. Dnes sme bojovali aj za nášho trénera Nika Kovača, ktorý sa po sérii neúspešných výsledkov dostal do zložitej pozície. Víťazstvo v Brémach nám zlepšilo náladu a dosalo nám sebavedomie pred budúcotýždňovým bavorským derby proti Norimbergu," povedal Gnabry pre akreditované médiá.

 

Nemecký krídelník nastúpil v základnej jedenástke namiesto Holanďana Arjena Robbena a v 20. minúte poslal hostí do vedenia po akcii Joshuu Kimmicha. O trinásť minút neskôr bolo vyrovnané zásluhou Juju Osaku. V góle mal prsty stopér Bayernu Jerome Boateng, ktorý sa pri hlavičkovom súboji nechal preskočiť. Päť minút po zmene strán Gnabry usmernil do bránky prihrávku Thomasa Müllera a zabezpečil Bayernu cenné tri body.

 

"Mužstvo ukázalo, že má charakter, chlapci si opäť veria. Ak sú všetci hráči fit a na ihrisku bojujú jeden za druhého, je veľmi ťažké zdolať Bayern. Po úvodnom góle sme hrali v obrane príliš pasívne a domácim sa podarilo vyrovnať. Na začiatku druhého polčasu sme našťastie opäť strhli vedenie na našu stranu a tesný náskok sme ubránili," uviedol Kovač.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies