Bayern strelil viac ako tri góly prvýkrát od novembra

NETKY.SK • 13 Marec 2016, 15:14 • 2 min
Bayern strelil viac ako tri góly prvýkrát od novembra

MNÍCHOV - Fanúšikovia nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov čakali na gólovú explóziu svojich miláčikov takmer štyri mesiace.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Pepa Guardiolu zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 26. kola I. bundesligy nad Werderom Brémy presvedčivo 5:0. V drese domáceho tímu sa po dvakrát zapísali do listiny strelcov Thomas Müller a Thiago Alcantara, jeden gól pridal aj najlepší strelec súťaže Robert Lewandowski. Bayern má na prvom mieste v tabuľke osembodový náskok pred Dortmundom, ten má však ešte duel k dobru. "Nemôžeme si dovoliť strácať body. Myslím si, že Dortmund je schopný vyhrať všetkých deväť zostávajúcich zápasov," cituje portál fourfourtwo.com slová Guardiolu.


Bavori boli najmä v úvode aktuálnej sezóny 2015/2016 na nezastavenie. Debakle nadeľovali svojim súperom ako na bežiacom páse. Zdolali Hamburger SV (5:0), VfL Wolfsburg (5:1), Dinamo Záhreb (5:0) a tiež renomovaných protivníkov Borussiu Dortmund (5:1) či Arsenal Londýn (5:1). Ostatné vysoké víťazstvo si Mníchovčania pripísali na svoje konto ešte 24. novembra v zápase Ligy majstrov proti Olympiakosu Pireus (4:0). Od tohto duelu začala mať Guardiolova družina v ofenzíve mierne problémy, neutvárala si také množstvo šancí ako predtým a v 16 súťažných stretnutiach ani raz neprekročila hranicu troch gólov na zápas.


"Keď zvíťazíte 5:0, ľudia si myslia, aké je to ľahké. Hráči sa však presvedčili, že aj na takéto víťazstvo sa treba tvrdo narobiť. Začali sme veľmi dobre a súperovi sme nedávali veľa možností na protiútoky. Nie som len tréner. Som aj fanúšik a viem, že diváci si zaslúžia vidieť dobrý zápas. Hráčom patrí za sobotňajšie vystúpenie veľká poklona," doplnil 45-ročný Španiel Pep Guardiola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona