Bayern stále dokonalý a už s bundesligovou tisíckou na konte

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:40 • 2 min
Bayern stále dokonalý a už s bundesligovou tisíckou na konte

BERLÍN - Futbalisti Bayernu Mníchov znova posunuli svoj rekord v úspešnosti vstupu do bundesligovej sezóny.

slovakia

left justify in out

V sobotu v 10. kole doma deklasovali 1. FC Kolín nad Rýnom 4:0 a majú dokonalých 30 bodov pri skóre 33:4. Oslavy boli o to veselšie, že Bavori sa zároveň dostali na métu 1000 triumfov v najvyššej nemeckej súťaži. V tomto smere vedú s obrovitánskym náskokom pred Werderom Brémy (741) a Hamburgerom SV (721).

Úvodný gól zverencov Pepa Guardiolu proti "capkom" dal v 35. min holandský navrátilec z maródky Arjen Robben, ktorý predtým naposledy bol v súťažnom dianí 3. septembra. Do prestávky zvýšil na upokojujúcich 2:0 Čiľan Arturo Vidal, po zmene strán prispeli prakticky neodmysliteľný strelec z ostatného obdobia, Poliak Robert Lewandowski, a napokon z pokutového kopu Thomas Müller.

"Som veľmi šťastný. Je vždy pekné, keď sa človek dočká odmeny za tvrdú prácu hneď pri návrate na trávnik," povedal Robben a dodal: "Súper bránil s desiatimi hráčmi. Bolo dôležité otvoriť skóre. Keď sme už pred pauzou upravili na 2:0, nebolo síce ešte hotovo, ale dostali sme sa na tú najlepšiu cestu." Mníchovčania výborne zareagovali na utorňajšiu londýnsku prehru 0:2 s Arsenalom v Lige majstrov.

"Nik si nevie predstaviť, akým úspechom je byť takto mentálne silný kolo za kolom a víťaziť v zápase za zápasom," pripomenul španielsky tréner Guardiola. Kolín nad Rýnom nezvíťazil v Mníchove od 21. februára 2009.

Bayern vedie o 7 bodov pred Borussiou Dortmund, ktorú v nedeľu k domácemu triumfu 5:1 nad FC Augsburg hetrikom nasmeroval Lewandowského gabonský rival v boji o korunu kráľa strelcov Pierre-Emerick Aubameyang. Obaja majú v I. bundeslige 2015/2016 na konte 13 zásahov. Mníchovčania budú v 11. kole hrať v piatok 30. októbra o 20.30 vo Frankfurte s Eintrachtom. Práve proti tomuto klubu kedysi dosiahli svoj premiérový ligový triumf. Udialo sa to 21. augusta 1965, keď výsledok 2:0 stanovili Rainer Olhauser a Rudolf Nafziger. Boli pri tom aj Sepp Maier, Franz Beckenbauer či Gerd Müller, mužstvo trénoval Tschik Caijkovski.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona