Bayern šokoval Barcelonu, Heynckesa teší súdržnosť tímu

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 10:29 • 2 min
Bayern šokoval Barcelonu, Heynckesa teší súdržnosť tímu

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v úvodnom semifinále Ligy majstrov nad FC Barcelona vysoko 4:0. Pred budúcotýždňovou odvetou na Camp Nou (hrá sa 1. mája o 20.45 h) majú Bavori výbornú východiskovú pozíciu na postup do finále.

slovakia

left justify in out

Zverenci Juppa Heynckesa potvrdili v Allianz aréne hernú pohodu z bundesligy i kvalitu ofenzívy a vyhrali už devätnásty z ostatných dvadsiatich súťažných zápasov. Kataláncom nepomohol v útoku ani uzdravený Lionel Messi, ktorého štart povolili lekári až tesne pred začiatkom súboja. V piatom vzájomnom zápase oboch tímov v Lige majstrov dosiahol rekordný nemecký majster tretí úspech a môže vrátiť "blaugranas" vyradenie vo štvrťfinále 2009. Barcelona naposledy inkasovala štyri góly od La Corune 20. októbra 2012 v La Lige, vtedy však na ihrisku súpera dokázala vyhrať 5:4.

Bayern začal utorňajší duel podľa očakávania veľkým tlakom, v 25. min rozohral Arjen Robben rohový kop na hlavu Danteho, ktorý loptu posunul na zadnú žrď k voľnému Thomasovi Müllerovi - 1:0. V 29. min nebezpečne na Manuela Neuera pálil Messi. Bavori boli aktívnejším tímom, aj keď loptu častejšie kontrolovali Barcelončania. Kombinácie lídra španielskej ligy sa však končili na defenzívnej hradbe domácich. Po rohovom kope Robbena v 49. min preletela lopta cez pokutové územie až k Müllerovi, ktorý ju vrátil na nohu nepokrytého Maria Gómeza - 2:0. V 73. min založil Ribéry rýchlu akciu, preniesol hru na Bastiana Schweinsteigera, ktorý prihral Robbenovi a ten trafil k vzdialenejšej žrdi - 3:0. V 76. min spálil najväčšiu šancu španielskeho mužstva Marc Bartra, keď osamotený z otočky pred bránkou prestrelil. S chuťou hrajúci Thomas Müller sa potom dostal za obranu súpera, išiel sám na Valdésa, ktorý jeho strelu vyrazil pred seba. Ofenzívne ladený nemecký reprezentant sa napokon v 82. min pred striedaním dočkal aj druhého presného zásahu v zápase, keď skóroval po akcii Davida Alabu a stanovil na konečných 4:0. 

Asistent trénera FC Barcelona Jordi Roura sa po dueli posťažoval na rozhodcov. "V tejto sezóne Ligy majstrov na nich nemáme šťastie," povedal 45-ročný kouč. "Bayernu treba zablahoželať. Disponuje silnými a vysokými hráčmi. V prvom polčase sme nehrali tak zle, ale od druhého gólu sme to mali ťažké. Chýbala nám sviežosť. Neprišli sme na to, čo by sme po prestávke mali zmeniť. Teraz sme v neľahkej situácii, ale Barcelona musí bojovať v odvete a pokúsiť sa zvíťaziť. Urobíme pre to všetko," dodal Roura. 

Jeho zverenec Lionel Messi bojoval so zdravotnými problémami, aby mohol do zápasu zasiahnuť. Po hernom výpadku mu v druhom polčase dochádzali sily, odmietol však tvrdenie, že nemal hrať od úvodu a riskovať obnovenie zranenia zadného stehenného svalu. "Dlhšie som nehral a necítil som sa v absolútnej pohode, ale už som nebol zranený, preto som mohol nastúpiť," povedal štvornásobný držiteľ Zlatej lopty. Dvadsaťpäťročný argentínsky klenot si po štvorgólovej prehre uvedomuje, že všetko zatiaľ hrá do kariet Bayernu, ktorý si hrajúc vo vynikajúcej forme môže dovoliť prehrať o týždeň aj o tri góly. "Bude to ťažké, pretože Bavori majú skvelých hráčov. Určite sa pokúsime skórovať a zvíťaziť. Musíme sa pozviechať, pretože nás čaká cesta za titulom v La Lige," citoval Messiho portál goal.com. 

Tréner Bavorov Jupp Heynckes sa domnieva, že jeho zverencov v tejto sezóne ženie vpred hlad po úspechu, na ktorý hráči už istého nemeckého majstra čakali dva roky. "Taktická vyspelosť tohto tímu je ohromná, rovnako ako odhodlanie hráčov behať a bojovať jeden za druhého. Utorňajší zápas to potvrdil," vysvetlil 67-ročný rodák z Mönchengladbachu, ktorého po sezóne na lavičke Bayernu nahradí bývalý kormidelník Barcelony Josep Guardiola. "Teší ma výsledok, ale nelietam z neho v oblakoch, pretože viem, že nás čaká 90 náročných minút v Španielsku," dodal Heynckes pre UEFA.com. 

Kapitán Bayernu Philipp Lahm vyhlásil, že oslnivý výkon jeho spoluhráčov proti Barcelone dokazuje, že sú schopní zdolať akéhokoľvek súpera. "Bayern má blízko k defenzívnej dokonalosti, práve obrana bola kľúčom k nášmu úspechu," domnieva sa 29-ročný obranca. "Každý vie, že Katalánci majú problémy najmä vo vzdušných súbojoch," objasnil Lahm recept, ktorý Bavori úspešne použili pri prvých dvoch góloch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona