Bayern sa vysporiadal s Arsenalom a má namierené do štvrťfinále LM

NETKY.SK • 20 Február 2013, 08:05 • 2 min
Bayern sa vysporiadal s Arsenalom a má namierené do štvrťfinále LM

Bayern sa vysporiadal s Arsenalom a má namierené do štvrťfinále LM - Futbal V utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na londýnskom Emirates Stadium vyhrali futbalisti Bayernu Mníchov nad Arsenalom suverénne 3 1. Vytvorili si tak výbornú poz

slovakia

left justify in out

img

V utorňajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2012/2013 na londýnskom Emirates Stadium vyhrali futbalisti Bayernu Mníchov nad Arsenalom suverénne 3:1. Vytvorili si tak výbornú pozíciu do domácej odvety, ktorá je na programe v Bavorsku v stredu 13. marca.

V druhom utorňajšom zápase si bývalý európsky šampión FC Porto na Estadio do Dragao poradil s debutantom v LM španielskou Malagou 1:0.

Arsenal doma vyhorel


V Londýne umlčal zaplnené hľadisko už v 7. minúte Toni Kroos, ktorý na dvakrát skočený center Müllera pekne trafil strelou od zeme za chrbát Szczesneho. Favorit z Nemecka potvrdzoval výbornú formu a v 21. minúte dostal zverencov francúzskeho trénera Arsena Wengera opäť na kolená Müller. Ten upratal do siete loptu vyrazenú domácim gólmanom po hlavičke Van Buytena z rohového kopu. "Gunners" boli zaskočení, nevedeli sa dostať do vyloženej šance. Ku koncu polčasu sa síce snažili zvýšiť aktivitu, ale mohli inkasovať aj po šanci Mandžukiča. V druhom dejstve domáci zatlačili a v 55. minúte im dal nádej bývalý kanonier hostí Podolski. Ten hlavou poslal loptu za chrbát Neuera po rohu Wilshera, keď si obrana hostí aj Neuer vybrali prázdniny. Arsenal sa snažil aj ďalej, na trávnik sa dostali po 70 minútach Rosický a Giroud a práve Francúz sa hneď dostal do obrovskej šance, ale nevyrovnal. A tak sa opäť presadili hostia v 77. minúte - striedajúci Robben prestrčil Lahmovi a jeho center krížom cez päťku aj so šťastím dostal vysokým oblúkom do siete Mandžukič. Výber kouča Juppa Heynckesa, ktorého od novej sezóny vymení Pep Guardiola, si už cennú výhru postrážil a je jednou nohou vo štvrťfinále.

Portu stačil jeden gól


V Porte mali v prvom dejstve územnú prevahu "draci", ale nedokázali ju gólovo zúročiť. Veľkú šancu mal v 18. minúte Varela, ale jeho strela minula cieľ. Po polhodine sa nepresadil ani Martinez. Malaga dobre bránila, súboju však chýbalo väčšie korenie. Domáce publikum dostal do varu až v 56. minúte gól Moutinha, ktorý si nabehol na veľmi peknú kolmicu Sandra a rutinérsky prekonal brankára Caballera. Domáci boli stále aktívnejší a španielsky zástupca v súťaži pôsobil často dosť bezradne. Málo strieľal, sústredil sa na defenzívu, prvýkrát v sezóne LM prehral a v odvete musí na postup zmazať jednogólové manko na úradujúceho portugalského majstra.
1. osemfinále LM 2012/2013, utorok 19. februára:

Arsenal Londýn - Bayern Mníchov 1:3 (0:2)

Góly: 55. Podolski - 7. Kroos, 21. Müller, 77. Mandžukič, ŽK: Vermaelen, Sagna, Arteta, Podolski, Ramsey - Schweinsteiger, Müller, Lahm, rozhodoval: Moen (Nór.), 60.000 divákov.

zostavy:

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Wilshere, Arteta - Ramsey (71. Rosický), Cazorla - Podolski (72. Giroud) - Walcott

Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos (73. Gustavo), Ribery (63. Robben) - Mandžukič (79. Gomez)
FC Porto - Malaga CF 1:0 (0:0)

Gól: 56. Moutinho, ŽK: Iturra (Malaga), rozhodoval: Clattenburg (Ang.), 50.000 divákov.

zostavy:

Porto: Helton - Danilo, Otamendi, Mangala, Sandro - Lucho Gonzalez (90. Castro), Fernando, Moutinho - Izmajlov (70. Atsu), Varela (58. J. Rodriguez) - Jackson Martinez

Malaga: Caballero - Sanchez (63. Portillo Soler), Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra (78. Camacho) - Joaquin, Isco - Baptista (78. Piazon), Santa Cruz.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies