Bayern sa poltuctom do siete Dortmundu priblížil k titulu, najhoršia prehra BVB za 27 rokov

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 10:40 • 2 min
Bayern sa poltuctom do siete Dortmundu priblížil k titulu, najhoršia prehra BVB za 27 rokov

MNÍCHOV - Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 28. kola I. bundesligy 2017/2018 nad hráčmi Borussie Dortmund vysoko 6:0.

slovakia

left justify in out

Mužstvo trénera Juppa Heynckesa má na dosah 28. nemecký titul (v poradí 27. od vzniku I. bundesligy, pozn.) a šieste celkové prvenstvo v sérii. Majstrovské oslavy však musia ešte minimálne týždeň počkať, keďže najbližší prenasledovateľ mníchovského tímu Schalke 04 Gelsenkirchen v sobotu triumfoval nad Freiburgom 2:0. "Die Königsblauen" šesť kôl pred koncom zaostávajú za líderskou pozíciou o 17 bodov, no ak Bayern najbližšie zvládne bavorské derby na ihrisku Augsburgu, ligovú trofej mu už nik nevezme.

"Po reprezentačnej prestávke je vždy ťažké znova nájsť správny rytmus, ale odviedli sme skvelú robotu. Cieľ bolo vyhrať tento zápas, keďže sme chceli potvrdiť naše postavenie. Mužstvo odohralo výborné stretnutie, úvodná štyridsaťpäťminútovka bola doslova galapredstavenie. Dominovali sme po taktickej aj technickej stránke," uviedol podľa klubového webu tréner "Die Roten" Heynckes.

Duel sa od úvodu niesol v jednostrannej réžii favorita. Bayern "vybavil" súpera už do konca prvého polčasu, keď mu nasúkal päť gólov. Až tri presné zásahy v zápase zaznamenal poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý pred príchodom do Mníchova pôsobil štyri sezóny v Dortmunde (2010-2014). Dvadsaťdeväťročný rodák z Varšavy si upevnil líderské postavenie v tabuľke strelcov, doteraz skóroval už 26-krát.

"Dortmund vstúpil do stretnutia pomerne solídne. Napádal nás, ale nebol až taký dôsledný. Mali sme dostatok priestoru a od začiatku sme ho aj využívali. Ak protivník na našom štadióne rýchlo inkasuje jeden alebo dva góly, môže byť z toho výprask. V druhom polčase sme už trochu poľavili," vyhlásil mníchovský kapitán Thomas Müller.

Dortmundský klub zažil katastrofálny zápas. V Allianz Arene utrpel najvyššiu súťažnú prehru za ostatných 27 rokov, ešte vo februári 1991 podľahol Stuttgartu 0:7. Pre BVB to bol druhý najhorší výsledok v dueloch s Bayernom. Doterajším negatívnym maximom proti tomuto súperovi je debakel 1:11 z novembra 1971. "Sme veľmi sklamaní. Totálne nám chýbali všetky cnosti, ktoré hráčom neustále zdôrazňujem. Neboli sme schopní žiadneho odporu, Bayern využil takmer každú našu chybu," smútil kormidelník Borussie Peter Stöger.

Vestfálsky tím inkasoval do prestávky päťkrát premiérovo od 29. apríla 1978. Vtedy utŕžil najhoršiu prehru v klubovej histórii, keď Borussii Mönchengladbach podľahol na jej ihrisku 0:12. Podľa Andrého Schürrleho mal Dortmund šťastie, že Bayern po zmene strán "ubral plyn" a nezopakoval sa tak desivý scenár spred 40 rokov. "Akékoľvek slová sú zbytočné. Bola to katastrofa od prvej minúty po poslednú. V prvom polčase sme akoby ani neboli na trávniku a Bayern nás zničil. V druhom polčase nás už nechal tak. Netuším, ako sa nám to mohlo stať. Nebolo to o taktike ani o hráčoch. Protivník mohol pridať aj ďalšie góly. Vďakabohu, že sa to skončilo iba 0:6," skonštatoval podľa webu soccerway.com svetový šampión z "mundialu" 2014 v Brazílii Schürrle.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies