Bayern s prehľadom do finále, majú šancu na zisk treble

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 11:40 • 2 min
Bayern s prehľadom do finále, majú šancu na zisk treble

BERLÍN - Futbalisti Bayernu Mníchov v utorok zdevastovali v semifinále Nemeckého pohára (DFB-Pokal) VfL Wolfsburg 6:1 a stále majú šancu na zisk treble. Bavorský klub sa môže stať v tejto štatistike prvým nemeckým tímom v histórii.

slovakia

left justify in out

Nedávno dosiahli zverenci trénera Juppa Heynckesa v predstihu 23. celkové prvenstvo na ligovej scéne a v utorok privítajú v Allianz Arene v prvom zápase semifinále Ligy majstrov FC Barcelona.

V utorok najviac zažiaril útočník Mario Gómez, ktorý prišiel na ihrisko v 77. min a za šesť minút stihol zaznamenať hetrik. Skóre zápasu otvoril v 17. min Mario Mandžukič, v 35. min pridal druhý gól Arjen Robben. Na 2:1 znížil pred koncom prvého polčasu Diego, ale to bolo zo strany hostí všetko. V 50. min upravil na 3:1 Xherdan Shaqiri, ktorý nastúpil namiesto potrestaného krídelníka Francka Ribéryho, a potom už koncertoval spomenutý Gómez. Bayern sa stretne vo finále 1. júna v Berlíne na Olympijskom štadióne s jedným z dvojice VfB Stuttgart, SC Freiburg. 

"Definitívne sme sa chceli dostať do finále. Bolo ťažké sa koncentrovať, keď všetci rozprávajú len o súboji proti Barcelone. Mali sme však hru pod kontrolou. Mohli ste vidieť, že máme v kádri troch elitných kanonierov. Som veľmi rád za Maria, že dokázal vsietiť hetrik," povedal 67-ročný tréner Bayernu Heynckes, ktorý má k dispozícii okrem Gómeza ešte aj hviezdneho Mandžukiča a rekordéra v počte strelených gólov zahraničného futbalistu v I. bundeslige Claudia Pizarra. 

Bayern má v tomto kalendárnom roku brilantnú formu, vyhral 22 z 23 zápasov vo všetkých súťažiach vrátane prípravných stretnutí. Podľahol len v domácej štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov FC Arsenal (0:2). V ostatných šiestich dueloch zaťažili Bavori konto súperov 24-krát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona